Dit Was De Radio: het radiojaar 2022Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week praten Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio over het radiojaar dat achter ons ligt. Het radiomoment van het jaar is gekozen, een terechte winnaar of niet? Verder het meest stroeve radio-interview van het jaar, de jongste ochtendshow-dj van Nederland en het slot van het Grote Ochtendshow Onderzoek! 

De gehele inhoud van aflevering 99:

  • In deze laatste van 2022, uit-buikend op derde kerstdag van de vele kerstmaaltijden, staan we stil bij Het Radiomoment van het Jaar. De top 3 hoor je hier. Wat zegt die lijst over radiojaar 2022?
  • Giel Beelen staat zijn plek op Radio 2 af en krijgt meteen de Marconi Oeuvre Award. We luisteren naar zijn vrijwillige afscheid.  
  • Ook Peter de Bie is gestopt bij Nieuwsweekend op zaterdagochtend op NPO Radi 1. Zijn laatste woorden bevatten een sneer en een indringende tip!
  • Het radiojubileum van Jeroen Kijk in de Vegte, ook al 30 jaar op de landelijke radio, is een bescheiden eerbetoon. Met de eerste repo van ‘KidV’ uit 1992 bij Club Veronica en grootse woorden van Ivo Niehe.
  • De 18-jarige Lars van Dijk is de opvolger van Marcel de Vries (voormalig RadioRing winnaar) bij RadioNL. Hoe klinkt jonge Lars in die ochtend op de grootste niet-landelijke (maar toch bijna landelijke te ontvangen) zender met Hollandse gezelligheid (en een grote drang naar het weekend)..?
  • Frenk van der Linden stelt in Kunststof een Boulevard-achtige vragen. Hij vraagt intieme dingen aan Marcel Musters.
  • Mieke van der Weij heeft het meest stroeve interview ooit gemaakt, in Met Het oog Op Morgen. Tientallen vragen op rij komt ze maar niet dichterbij de gast. Het is heer-lijk!
  • In de laatste editie van het Ochtendshow Onderzoek luisteren we nu eens naar de landelijke muziekradiozenders die tot nu toe niet werden meegenomen. Dat zijn Radio 4, Radio 5, SLAM!, KINK, Sky Radio, FunX, 70%NL en Sublime. En dan komen we, het hele radiolandschap overziend, toch tot een verrassend positieve conclusie!
  • Het laatste Blooperblokje van dit jaar! Waarin Paul Rabbering Ilse de Lange als Achterhoeks bestempelt en Morad wel struikelt over simpele woorden maar namen van IS-strijders foutloos uitspreekt.
  • Als traktatie: de Top 3 Bloopers van 2022! Plus een shout-out naar Freddy van Tijn, want ze gaat met pensioen!


En Syb? Syb is met vakantie. Wij volgende week ook. We zijn terug op 10 januari, mét aflevering 100!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*