Dit Was De Radio #95: wat doen radiozenders met het WK

Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week bespreken Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen de manier hoe de verschillende radiozenders het WK beleven. Veel aandacht voor de live wedstrijden van Oranje in de middag? En op welke manier besteden de ochtendshows er de volgende ochtend aandacht aan?

De gehele inhoud van aflevering 95:

  • Het WK is begonnen. Met Oranje-wedstrijden tijdens de drive-time shows in de (na-)middag. Wat doen de muziekzenders daarmee? Negeren? Kort vermelden? Uit je plaat gaan bij een doelpunt? We luisteren naar Radio Veronica met 2 Sanders (én 2 methodes), Qmusic met Domien (wil alleen WK als het hem uitkomt), SLAM! met Anoûl (spreekt geluidje af bij een doelpunt), 3FM met Barend & Benner (goooaaal!) en het verslag van de treffers op NPO Radio 1 zelf natuurlijk.
  • Barend en Benner geven op NPO 3FM trouwens ook een reis naar Qatar weg. Kan dit wel bij de publieke omroep?
  • Ruud de Wild heeft na het ‘cancellen’ van Mathijs van Nieuwkerk de behoefte anderen gecancelde artiesten weer te draaien. En kijk: daar is Marco Borsato terug op NPO Radio 2. Met twee nummers op rij!
  • Deel 3 van het grote Ochtendshow Onderzoek. Hoe gaan de ochtendshows om met de nabespreking van de WK wedstrijden een dag later? Waar is de voetballiefhebber het beste af en werkt het nu dat NPO Radio 2 juist geen items of nabesprekingen doet? Hoor welke originele ideeën de popzenders rondom voetbal hebben bedacht. 
  • Een fijn blooperblokje weer hoor! Waarin Rob Stenders vast voorsorteert op een te maken blooper, de slechte verbindingen op NPO Radio 1 liggen aan een oude man uit Spanje en de wereldbevolking toch niet zo toeneemt als gevreesd.
  • Syb geeft ’t ‘Word’ aan Frits Spits in een zeer gecomprimeerde Dictee der Nederlandse Taal op NPO Radio 1.
  • Jannes Drop van Radio Veronica weet tot slot waarom radio véél leuker is dan tv. 

Check ook de boeiende bonusshow, met achtergronden over Matthijs/DWDD-gate. Want BNNVARA, de omroep waar het schandaal speelt, pakt zelf flink uit met kritiek op de verantwoordelijken. In De Nieuws BV neemt de redactie het op voor klokkenluider en collega Wim van Klaveren. Meer iets voor een interne bespreking of juist een goed statement? Ook in Spijkers met Koppen pakt BNNVARA flink uit hierover. In de Bonusbloopers hoor je ‘ongekende Kast-klassiekers’ op 70%NL en een zeer pijnlijke verspreking in het NPO Radio 1-nieuws.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*