Dit Was De Radio #158: Radiopassie, boom-boom en vrouwenmuziek

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 158:

  • De audiodescriptie van ‘The Passion’ vulde ook dit jaar weer bijna vier-en-een-half uur NPO Radio 2. Dit jaar met Emmely de Wilt, want vaste audiodescripter Wouter van der Goes is naar Radio Veronica vertrokken. Wat maakt zij van dit meest curieuze radioprogramma van het jaar?
  • ‘MAX Nieuwsweekend’ pakt uit met een onderzoek naar de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke artiesten op de Nederlandse radio. De uitkomst raad je nooit: we draaien minder vrouwelijke dan mannelijke artiesten. De verklaringen kloppen echter voor geen meter!
  • ‘The Boom Room’ is al bijna 10 jaar het antwoord van SLAM! op de zaterdagavond tegenover de 538 dance-avond. Onlangs was de 500e aflevering van deze show met Gijs van Alkemade te horen. Dat werd gevierd met een reeks vaste dj-gasten. En natuurlijk veel ge-boom-boom!
  • We draaien weer eens aan het RadioRad en die brengt ons bij de ochtendshow van Sublime, met Jaap Brienen. Hoe vergaat het Jaap inmiddels als ongeveer enige presenterende dj op de soulzender zonder FM-frequentie?
  • De Post De Post: we gaan dankzij een verzoek van een luisteraar eens luisteren naar een nog niet eerder besproken radiozender (met toch 1.2 miljoen luisteraars per week!): Jumbo Radio.
  • Grote namen in het Blooperblokje deze week, onder andere Edwin Evers en Gijs Staverman.
  • Met Syb is het weer lach(gass)en gekut met microfoons.
  • De slotwoorden zijn dit maal voor de sympathieke pianist én radiopresentator: Cor Bakker! Sinds kort te horen op NPO Soul & Jazz, mét live opnames, jawel!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*