Dit Was De Radio #135: Blijft Spijkers met Koppen op NPO Radio 2?

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 135:

 • Timur Perlin nam (weer eens) afscheid van 3FM. Hij weet hoe wij naar afscheidswoorden luisteren en pikte (waarschijnlijk dankzij ons gesprek met hem in onze zomerserie The Tropical Tapes) ook het bijzondere afscheid van Bert van Lent nog even mee, en dacht geheel terecht: daar moet ik iets bijzonders van maken! Het aanzetje hoor je hier en alle afscheidstips van oud-3FM-jocks hoor je in de Bonusshow deze week!
 • En hoe zeker is het dat Timur naar Joe (-Joe) gaat?
 • ‘Spijkers met Koppen’ bestaat 35 jaar en viert dat vier zaterdagen in oktober. Het meest onwaarschijnlijke Radio 2-programma is nog steeds een succes. Maar is het nog leuk en van deze tijd? We luisteren een sketch en we bellen met presentator Dolf Jansen. Die en passant de NPO alvast waarschuwt voor als die ooit aan de live met publiek show zouden willen morrelen.
 • Hardrock haalt NPO Radio 1 niet, maar Sander van Hoorn kan wel K3 kwijt op de nieuwszender. Hoe dan?!
 • Kkrpkppprfkllbb. Oftewel: ‘Het Geluid’ van Qmusic is geraden. Hoe onlogisch kunnen ze dit nog maken?
 • Een kleine, stille revolutie voltrekt zich rondom ‘de derde laag’ van de publieke omroep. De lokale omroepen krijgen structureel geld vanuit Den Haag maar moeten zich dan wel omvormen naar ‘slechts’ zo’n 80 streekomroepen. Lokale radio blijft dan bestaan, maar wordt wel voor een grotere streek. Heeft dit nog bestaansrecht?
 • De Grote Ochtendshow Tunes Competitie! Deze week leggen we tunes onder de loep van een helemaal niet zo volkse Goedemorgen op ‘70%NL’ en een lome Rob & Wijnand-tune op 3FM. May I have your votes please?
 • In het Blooperblokje deze keer oa opmerkelijke fragmenten van Ruud de Wild, Chazia Mourali en de nieuwe blooper koning (?): Sid van der Linden.
 • Syb hoort deze week dat morgen of middag door elkaar lopen op NPO Radio 5, spot een lek, heeft tips voor een Eigen Huis en de doorbraak van de zon. Plus: gruwelijke gevechten bij René Froger fans!?
 • In de slotminuut eindigt Sjaak Bral van Radio West met het begin. Hou je Haags!   

In de exclusieve bonusshow voor vrienden van de show deze week:

 • Het 1-jarig jubileum van Barend & Benner, de best scorende 3FM-show die nog twee jaar daar blijft.
 • Jan-Willem Roodbeen vertelt over oude mengpanelen.
 • Moet er een Rob Out memorial spot komen op het Mediapark?
 • Bonusbloopers van oa Roos Abelman, Simone Weimans, Mischa Blok en, vooruit, toch weer Mieke Mieke van der Weij!
 • En als toetje de zoektocht naar goede afscheidswoorden van Timur ‘Ik ga de STER starten’ Perlin. We luisteren naar de tips van oud 3FM-jocks Henk Westbroek, Frits Spits, Bert van Lent en Claudia de Breij.


Luister hier

9 Comments

 1. Hoort niet op radio 2, dat linkse npo geluid. Ik wil muziek horen en niet dat linkse gelul. Ik zep op zaterdag om 12.00 uur. Net als elke dag om 16.00 uur, weiger ik naar Ruud de Wild zijn gezeur te luisteren.
  De ochtend is super goed bij radio 2.

 2. Sorry ik vind het onzin. “Links npo blabla”
  De Vara is van Oorsprong links. Dat klopt. Het is aan de programma,s te zien dat ze dat zijn. Maar dat is maar 1 omroep in het bestel. Zo heeft o.a. de Kro een katolieke achtergrond. Door o.a. de fusies is dat wat verwatert maar ja een Vara programma is op de radio nog steeds links. Er is voor ieder wat wils.

  Een NPO format als Op1 is helemaal niet links. Vara is daar trouwens uitgestapt, maar of Carrie ten Napel daar namens de Tros zit of Max…het zal wel. Elke dag zitten daar dezelfde poppetjes.

  Dat je niks van links moet hebben is prima, maar niet roepen dat de npo links is. Npo zendt ook ON uit (nog wel). Nou dat zou ik niet links noemen.

  Wat misschien wel een discussie waard is…. Sport. Is dat meer geschikt voor radio2. Ipv Spijkers met koppen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*