Dit zijn de YouTube Top 10 Trending Video’s van 2020

De Bonaire-menéér van Jochem Myjer staat in ons land op de eerste plaats in de YouTube Top 10 Trending Video’s van 2020. 

Op de tweede plek vinden we I’m coming out van NikkieTutorials, die begin 2020 de hele wereld overging. Zie verderop in welke landen deze video nog meer de top 10 bereikte.

De derde plaats is voor Mr. Tfue, wellicht de koning van alle doe-het-zelvers. Met primitieve middelen bouwt hij grootse dingen, in dit geval een ondergronds zwembad. Zijn video is meteen de enige niet-Nederlandse video in de top 10 in Nederland. 

In de YouTube Top 10 Trending Muziekvideo’s vinden we Future en Drake met Life is good op de eerste plaats, gevolgd door Snelle op plek twee en Ali B met Poke en Judeska op de derde plaats. In de muzieklijst komt 80% van de video’s uit Nederland, net als vorig jaar.

Marijn Poeschmann, Country Manager, YouTube Nederland: “Tijdens de pandemie zien we heel Nederland samenkomen op YouTube. De top 10 van dit jaar is daar een mooie reflectie van: we lachen met Jochem Myjer, volgen het nieuws via NOS op 3 en leven mee met Nikkie. De diversiteit aan video’s laat zien dat YouTube de beste plek is voor creatief talent, wie je ook bent en wat je ook maakt. In de top 10 van muziek zien we de trend van de afgelopen jaren doorzetten: er staan bijna alleen artiesten in van eigen bodem.”

YouTube Top 10 Trending Video’s van 2020 Nederland  

 1. Jochem Myjer – De Bonaire-menéér (Adem in, adem uit) (jochemmyjer)
  Een lege vertrekhal op het vliegveld van Bonaire klinkt saai, totdat Jochem Myjer daar de Bonaire-menéér tegen het lijf loopt. In dit fragment uit zijn show Adem in, adem uit vertelt Jochem over deze ontmoeting zoals alleen hij dat kan.
 2. I’m Coming Out. (NikkieTutorials)
  De coming out van NikkieTutorials trok wereldwijd onmiddellijk de aandacht. Niet voor niets staat haar video dit jaar in maar liefst zes landen in de top 10: Nederland (2e), Groot-Brittannië (4e), Australië (4e), Verenigde Staten (6e), Canada (6e) en Ierland (10e).
 3. 60 Days Build Millionaire Underground Swimming Pool House (Mr. Tfue)
  In slechts zestig dagen een zwembad bouwen waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen, maar dan zonder normaal gereedschap zoals een schop of een graafmachine? Mr. Tfue kan dat.
 4. Enzo Knol op de Vlucht – Jachtseizoen’20 #1 (StukTV)
  Als je StukTV en Enzo Knol in één video stopt, dan kan het haast niet anders dan dat die de top 10 haalt. Zo geschiedde. Lukt het Enzo om in deze aflevering van Jachtseizoen uit de klauwen van Giel, Stefan en Thomas te blijven?
 5. De allesbepalende lijn in de coronacrisis (NOS op 3)
  Nederland zocht tijdens de lockdowns ook voor nieuws zijn toevlucht naar YouTube. Dat bewijst deze video van NOS op 3, die uitlegt waarom het belangrijk is om het aantal coronabesmettingen binnen de zorgcapaciteit te houden.
     
 6. De online fabeltjesfuik | Zondag met Lubach (S12) (vpro zondag met lubach)
  Onze algoritmes sloegen op hol van het aantal weergaven van deze video, waarin Arjen Lubach waarschuwt voor algoritmische aanbevelingen op sociale media. We werken trouwens aan verbeteringen, maar dat is voor een ander persbericht.
 7. Mooiste Moment | The Battle | Aflevering 11 | Seizoen 10 (The voice of Holland)
  Coach Ali B bedacht een mashup van het Marokkaanse liedje Menak Wla Meni van Inez en Verleden Tijd van Abel. De uitvoering van Ayoub Maach en Kes bracht Nederland in vervoering.
 8. Johan en Rene nog steeds woest op Genee: ‘NSB’er’ (Omroep PowNed)
  Het conflict binnen Veronica Inside hield deze zomer grote delen van Nederland bezig. Verslaggever Dennis Schouten wist de drie te vinden en stelde namens PowNed de vragen.
 9. Reageren op de meest gestelde vraag… (EnzoKnol)
  Hebben Enzo Knol en schaatscoach Myron Koops een relatie? Die vraag werd eerder dit jaar zo vaak gesteld, dat ze samen in maart een video maakten om het uit te leggen: nee, ze hebben geen relatie. Althans, dat was toen zo.
 10. Zorgt DRILL RAP voor dodelijke steekpartijen? | DANNY OP STRAAT S01E01 (NTR)
  Drill rap wordt door sommigen in verband gebracht met steekpartijen, maar is dat terecht? In de nieuwe NPO-serie Danny op Straat gaat verslaggever Danny Ghosen op onderzoek uit. De allereerste aflevering haalt een plek in de top 10.

YouTube Top 10 Trending Muziekvideo’s van 2020 Nederland 

 1. Future – Life Is Good (Official Music Video) ft. Drake (FutureVEVO)
 2. Snelle – Smoorverliefd (prod. Donda Nisha) (ROQ ‘N ROLLA Music)
 3. ALI B FEAT. POKE & JUDESKA – ANDERHALF (PROD. MB & UNLEADED) (TRIFECTA)
 4. BOEF FEAT. NUMIDIA – TOUT EST BON (PROD. DIQUENZA) (Gewoon Boef)
 5. Davina Michelle & Snelle – 17 Miljoen Mensen (Live @ 538 in Ahoy) (538)
 6. Yxng Le & Frenna – Wat Is Je Naam (prod. By Shafique Roman) (777 Records)
 7. Yssi SB – Paper Zien (Remix) ft. D-Double, Henkie T, Jack, Sevn Alias & Josylvio (Quatro Vision)
 8. Rolf Sanchez – Más Más Más (Official Music Video) (Rolf Sanchez)
 9. 6IX9INE- GOOBA (Official Music Video) Tekashi (6ix9ine)
 10. Bilal Wahib – Tigers (prod. Fraasie & D-Pep) (TopNotch)

Hoe de lijsten tot stand komen

De YouTube Top 10 Trending Video’s van 2020 wordt samengesteld door simpelweg alle video’s te sorteren op aantal weergaven, met vervolgens deze aanpassingen:

 • Deze lijst telt alleen weergaven uit Nederland.
 • Weergaven die zijn bereikt via advertenties zijn niet meegeteld.
 • Video’s die zijn bedoeld voor kinderen zijn niet meegeteld. 
 • Een YouTube-kanaal kan maar één keer in de lijst voorkomen (voor de muzieklijst geldt dit niet).

Door deze aanpassingen wijken de weergave-tellers op YouTube af van de gehanteerde sorteervolgorde.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*