Directie BNNVara: ‘We respecteren het besluit van Matthijs van Nieuwkerk’

Suzanne Kunzeler en Lonneke van der Zee
(Directie BNNVARA) hebben zojuist een reactie op het vertrek van Matthijs van Nieuwkerk gegeven: ‘Het besluit van Matthijs van Nieuwkerk om de samenwerking te beëindigen, respecteren we. Een spijtbetuiging van Matthijs vonden en vinden we essentieel, daar hoort de erkenning bij dat er over grenzen van (oud)-collega’s is gegaan. In de opdracht die we onszelf hebben opgelegd – namelijk het zorgen voor een veilige werkomgeving voor al onze collega’s – nemen we de ontwikkelingen van de afgelopen periode nadrukkelijk mee. We moeten en gaan het beter doen.’

5 Comments

 1. Ik snap niet dat Matthijs zelfs maar de ruimte had om de eer aan hemzelf te houden. BNNVARA (Lees: de VARA) reageert op dezelfde wijze als ze dus al ruim vijftien tot twintig jaar hebben gedaan: afwachtend en passief. Waanzin, dit.

 2. Niet Matthijs zelf had de samenwerking moeten beëindigen maar de VARA had meteen naar buiten moeten brengen dat ze stoppen met
  Matthijs. Hij is een van de beste presentatoren maar nu naar buiten is gekomen hoe hij met mensen omgaat wil ik hem nooit meer zien.
  Ook niet bij Talpa het afvoerputje van de radio en TV.
  Matthijs moet echt hulp gaan zoeken want hij is niet goed in zijn hoofd en neem meteen die redactrice ook mee op consult want die muts is waarschijnlijk nog slechter dan Matthijs.

 3. Meer dan 50 mensen in onheus behandeld bij dwdd. Ik hoor dat nu bij nieuwsuur.

  Word een dure aderlating voor bnnvara:

  75×30.000=2.250.000 euro mogelijke schadevergoeding

 4. Tijd voor sancties van de NPO voor BNNVARA. Uitzenduren inleveren aan andere omroepen lijkt mij een prima straf voor 15 jaar slavendrijven.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*