Dieuwke Wynia (DWDD) in de race voor Netmanager NPO 1?

Vertrek hoofdredactrice betekent einde van De Wereld Draait Door.

Diverse bronnen uit de omroepwereld melden aan Spreekbuis.nl dat Dieuwke Wynia momenteel in gesprek is om de vacature van Netmanager te vervullen. Sinds het vertrek van Marcel Peek in juli 2015 is deze functie al open.

Dezelfde bronnen geven aan dat diverse andere omroepen niet staan te springen dat Wynia deze functie gaat bekleden. BNN-VARA heeft met de talkshows DWDD en Pauw al een flink machtsblok op NPO 1 en een netmanager van dezelfde omroep zou dit nog meer versterken.

Het vertrek van Wynia zal ook het vertrek van Matthijs van Nieuwkerk en wellicht het einde van DWDD betekenen. De presentator en  hoofdredactrice worden gezien als ’twee handen op eén buik’. Hij is het gezicht van het programma en zij de leider achter de schermen. In 2011 kondigde ze al eens haar vertrek aan. Ze zou toen directeur van BNN worden. Van Nieuwkerk gaf aan niet zonder Dieuwke met De Wereld Draait Door verder te willen gaan. Haar vertrek zou dan het einde betekenen van DWDD.  Vooral door het idee van Matthijs Van Nieuwkerk om naast de talkshow ook andere DDWD-programma’s en projecten te maken was voor Wynia een reden om toen alsnog te blijven. Door de diverse nevenactiviteiten ontstond ook de kritiek of een door publiek geld gefinancierd tv-programma wel dit soort activiteiten moest bedrijven. Het dieptepunt was het popup-restaurant dat door negatieve recensies al na twee dagen sloot. En dan was er ook nog het nieuws dat DWDD auteurs van uitgeverij Das Mag voor zou trekken, aangezien Dieuwke Wynia mede-oprichter zou zijn.  Alle boeken en auteurs die bij Das Mag uitgegeven worden zijn al eens langs gekomen in het tv-programma. 

De Wereld Draait Door bestaat dit jaar 10 jaar, maar reden tot feest is er niet. In het jubileumjaar zwelt namelijk de kritiek op het programma. De vaak terugkerende gasten, de kijkcijferhonger en kritiekloze vragen van de presentator zijn regelmatig voorkomende reactie op het programma. In mei sluit DWDD haar tv-seizoen af. Zal dit ook direct het definitieve afscheid zijn van dit iconische VARA-programma?

Desgevraagd heeft de BNNVARA-persvoorlichting geen reactie willen geven. 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Laatste DWDD voor Dieuwke Wynia
  2. Dieuwke Wynia verlaat DWDD

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*