Dennis Cornelisse benoemd tot Producent NL Film

image

NL Film heeft Dennis Cornelisse, voorheen Gedelegeerd Producent bij het 

Amsterdamse productiebedrijf, per heden benoemd tot Producent. Deze aanstelling volgt na het eerdere vertrek van Sabine Brian afgelopen zomer. Dennis is daarmee nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van alle series en films van 

NL Film. In zijn kersverse rol werkt Dennis nauw samen met Managing Director Alex Doff, Mariette Plasmans, Manager Business & Legal Affairs en Tom Sebus, Business Manager. Met elkaar voeren zij de dagelijkse leiding van NL Film.

Dennis Cornelisse, Producent NL Film over zijn nieuwe rol: “Na vijftien jaar te hebben gewerkt voor NL Film in verschillende functies, zit het productiebedrijf in mijn hart. Over deze kans hoefde ik dus niet lang na te denken. Ik ga vol energie met een fantastisch en divers team aan de slag. We hebben ontzettend veel zin om NL Film creatief verder (internationaal) uit te bouwen met mooie nieuwe films en dramaseries.” 

Dennis heeft een doctoraal Communicatiewetenschap en Bachelor in Sociologie.

Zijn jarenlange ervaring binnen de media, waar hij als freelancer werkte voor diverse tv-series en films bij verschillende producenten, bracht hem uiteindelijk bij NL Film. In de functie van Uitvoerend Producent en vervolgens als Gedelegeerd Producent was Dennis onder andere verantwoordelijk voor series en films als De regels van Floor (Emmy Award), Jos, Vakkenvullers, SpangaS, Costa!!, Modern Love en Rundfunk. 

Creative Room 

Onder begeleiding van Dennis is recent ook een Creative Room opgezet binnen NL Film die bestaat uit Creative Producers Claire Zhou, Jochum Ten Haaf en Henriette Drost. Zij houden zich bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe verhalen voor dramaseries en films, het begeleiden van makers bij scenario-ontwikkeling en bewaken de inhoudelijke kwaliteit tijdens de productieperiode. Tevens zijn zij medeverantwoordelijk voor de acquisitie en het aantrekken van nieuw talent om hen een kans te bieden zich bij NL Film verder te ontwikkelen.

Nieuwe titels 

De speelfilms Neem me mee en Het Geheugenspel (in coproductie met EndemolShine Scripted) en dramaseries Anoniem (BNNVARA), Modern Love (Amazon Prime Video), En nu ben ik verliefd (NTR) en Het Gouden Uur (AVROTROS) zijn op dit moment in productie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*