Dekker wil in gesprek met hoofdredacteuren over NPO-brandbrief

Naar aanleiding van de brandbrief van diverse hoofdredacteuren en directieleden van mediabedrijven over de oneerlijke concurrentie van de NPO heeft vandaag de woordvoerder vaan de staatssecretaris laten weten dat Sander Dekker graag een gesprek aan wil gaan. 

 

De woordvoerder van de staatssecretaris gaf aan: ‘Zolang de publieke omroep er is, zullen deze discussies blijven bestaan’, ‘De publieke omroep opereert nu eenmaal in een sector waar ook commerciële partijen actief zijn.’ ‘De publieke omroep moet wel zich wel meer gaan onderscheiden, zodat er ‘minder overlap’ is met de commerciëlen. De woordvoerder liet verder weten dat de plannen hier nu voor worden uitgewerkt. 

Eerder deze week lieten hoofdredacteuren en directieleden van oa Elsevier NRC Handelsblad, De Persgroep en De Telegraaf  weten zich te ergeren aan de miljoenen aan belastinggeld die via NPO aan digitale nieuwssites van de NOS worden uitgegeven. Volgens hen gaat het hier om concurrentievervalsing en komt het onafhankelijke media-aanbod hierdoor onder druk te staan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*