De verkiezing Nachtwacht Award 2020 is gestart!

Vandaag is Spreekbuis met de tweede editie van De Nachtwacht Award gestart. De Nachtwacht Award is een radioprijs van mediaplatform Spreekbuis.nl voor dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken. 

De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ad Roland, Ferry Maat, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder. 

Vorig jaar wist het nachtprogramma ‘Onze Man in Deventer’ (NPO Radio 1/ BNNVARA) de meeste stemmen binnen te halen. In de Wereld Draait Door ontving presentator Özcan Akyol De Nachtwacht Award 2019.

Eline Maarse (Spreekbuis.nl): “De bijna tienduizend stemmers bij de eerste editie laten goed zien dat luisteraars van nachtprogramma’s hondstrouw zijn en de presentatoren echt een band met hen weet op te bouwen. Dat is ook de kracht van goede nachtradio!”

Op vrijdag 24 januari worden de 5 genomineerden bekendgemaakt. Tot maandag 27 januari 6:00 ’s ochtends kan er op deze genomineerden worden gestemd. Alle eerdere stemmen tellen mee met de definitieve uitslag. Donderdag 30 januari wordt de uiteindelijke winnaar van De Nachtwacht Award 2020 bekend gemaakt.

Stem op jouw favoriete nachtprogramma via: spreekbuis.nl/nachtwachtaward

De Nachtwacht Award 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door CodeKitchen, Pretty in Pink Productions en Tens Media.

6 Comments

  1. Ad Roland heeft nooit Nachtwacht gepresenteerd, hij had het programma dat op Nachtwacht volgde: Krieken met Adje, van 4 tot 7 uur op de vroege maandagochtend. Vergeet Wim van Putten niet die Nachtwacht jaren lang presenteerde van 2 tot 4 uur.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*