De top-15 populairste radiozenders op Youtube

Voor Spreekbuis.nl heeft Youtube-servicebureau 5PM een top 15 met best bekeken Youtube-kanalen van Nederlandse radiozenders gemaakt.

Radio 538 heeft twee Youtube-kanalen in de Top 3. 538 is ook één van de meest actieve radiozenders op visueel aspect (naast radio heeft 538 ook een tv-zender). Ook FunX weet op Youtube veel views te genereren. De gehele top 15 genereerde tussen 1 september 2019 en 31 oktober 2020 in totaal 122,5 miljoen views op Youtube.

538 is de grootste dankzij de video van Davina Michelle & Snelle met hun vertolking van ’17 miljoen mensen’. Deze video alleen is al meer dan 8 miljoen keer bekeken. SLAM! scoort niet alleen heel views maar ook heel veel interactie. Ze weten de meeste interactie te genereren met engagement rates van 2% en 3% op hun kanalen.

Radio 2 en Radio 10 doen het in de ether (10%+ marktaandeel) een stuk beter dan op YouTube.

3FM doet het opvallend goed. Na de al eerder genoemde Top 3 en QMusic zijn ze nummer 5.

De views van NPO Radio 1 komen grotendeels door de gesproken columns van Marcel van Roosmalen (zelf ook fan). Dit betreft enkel de views op de video’s die in de geselecteerde periode zijn geupload. Het totaal aantal views van kanalen ligt dus hoger maar dit verschil wordt veroorzaakt door views op oudere video’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*