De Speld komt naar Beeld en Geluid in januari

In januari heeft Beeld en Geluid weer nieuwe evenementen die de mediacultuur van veel kanten laat zien. Zo is er een lezing met Jochem van den Berg (hoofdredacteur en bedenker van De Speld), een Nieuws of Nonsens-expertlezing over de manier waarop de Indische integratie vroeger in de media kwam en vindt er een nieuwe editie plaats van Aether Live, de talkshow over het Hilversumse mediaverleden.

De Indische repatriëring: feit of propaganda? – Nieuws of Nonsens- expertlezing
Donderdag 11 januari | 15.30 – 17.00 uur | meer info
De gedwongen komst van 380.000 staatsburgers en loyalisten uit de voormalige kolonie Nederlands-Indië werd in de media lang neergezet als een geruisloze integratie. Maar de werkelijkheid was anders, betoogt onderzoeksjournaliste Griselda Molemans in deze Nieuws of Nonsens-expertlezing.

Aether Live: over het Hilversumse mediaverleden
Donderdag 18 januari | 15.30 – 17.00 uur | meer info
In deze vierde editie van Aether Live vertelt Liselotte Doeswijk over de rijke geschiedenis van het televisiedecor, interviewt Eric van Veen geluidstechnicus Herco de Boer over KRO’s Walhalla Symfonie en vertelt Leo Boudewijns over zijn lange leven in dienst van de platenindustrie.

Zo gaat De Speld te werk
Zondag 21 januari | 13.00 – 14.00 uur | meer info
Altijd al willen weten hoe De Speld te werk gaat? In deze lezing gaat hoofdredacteur Jochem van den Berg in op de rol van satirisch nieuws in een tijd waarin alles wordt uitvergroot in de media en nieuws soms absurder lijkt dan ooit.

Beeld en Geluid kent een uitgebreide culturele programmering. Kijk voor de hele agenda van Beeld en Geluid in januari op www.beeldengeluid.nl/agenda.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*