De smartphone als ultieme camera

De tijd van zware cameratassen is niet alleen voor de foto-amateur, maar ook steeds vaker de professionele gebruiker voorbij.

Het gebruik van smartphones is al jaren een essentieel onderdeel geworden bij werkzaamheden van broadcastprofessionals. Binnen de omroepwereld worden momenteel vooral de merken iPhone (iphone.com) en Samsung (www.samsungmobile.com) gebruikt. Er zijn echter steeds meer andere hoogwaardige alternatieven, die soms zelfs betere (camera)specificaties hebben dan de grotere merken. 

Oppo Electronics Corporation, beter bekend als OPPO, is een Chinese toonaangevende fabrikant van smartphones die de afgelopen 10 jaar zich heeft toegelegd op de productie van cameratelefoons. Het merk gebruikt juist daarom de slogan: ‘ OPPO – Jij bent de regisseur’ OPPO was het eerste smartphonemerk met 5MP- en 16MP-camera’s aan de voorkant, de gemotoriseerde roterende camera introduceerde, de Ultra HD-functie en de 5x Dual Camera Zoom-technologie. Inmiddels is het bedrijf een van de 5 grootste smartphone fabrikanten ter wereld. Dit smartphonemerk is dus zeker geen kleine jongen meer, hierdoor zijn er voor het merk ook diverse accessoires uitgekomen, waaronder Oppo hoesjes.

Naast een goede smartphone is het juiste gebruik ervan ook van belang om het beste resultaat op het gebied van foto’s en video’s te halen. 10 tips:

Tip 1: Ken de functies van je camera
De camera functie van de smartphone heeft waarschijnlijk meer mogelijkheden dan je denkt. Duik het menu in en kijk wat voor extra opties je hebt. Of probeer eens een andere camera-app op je smartphone. 

Tip 2Beter resultaat door de zelfontspanner 
Door de zelfontspanner kun je je camera een vast positie geven. Dat heeft een postief op het resultaat. 

Tip 3: Let op de compositieregels
Er bestaan veel compositieregels waar je je in de basis aan kunt houden. Lees er hier meer over.

Tip 4: Speel met licht en schaduwen 
Bij het maken van foto’s en video’s kun je spelen met licht, maar ook schaduwen. Let goed op het aanwezige licht en stel de belichting voor het afdrukken wat naar boven of naar beneden bij. 

Tip 5: Gebruik de flitser van je telefoon niet 
De flitser van je smartphone is behoorlijk fel en dat het vaak niet mooier. In plaats van de telefoon flitser, kun je ook een continue lamp gebruiken voor de verlichting. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*