De rijdende rechter verhuist na 27 jaar van KRO-NCRV naar Omroep MAX

De rijdende rechter verhuist na 27 jaar van KRO-NCRV naar Omroep MAX.  Vanaf 2024 is het programma te zien bij MAX op NPO 1.

Sandra Hilster, mediadirecteur KRO-NCRV: “Na bijna dertig jaar met vele succesvolle seizoenen nemen we bij KRO-NCRV afscheid van De rijdende rechter. Een grote dank gaat uit naar Jetske en John die al die jaren zoveel oplossingen hebben gevonden voor grote en kleine conflicten. Met deze keuze maken we plaats voor nieuwe programmering die beter past bij de nieuwe koers van KRO-NCRV. Gelukkig is het programma, sinds de start geproduceerd door IDTVin goede handen bij MAX. “ 

MAX-directeur Jan Slagter: “Toen het verzoek kwam of wij De rijdende rechter over wilden nemen, wilden we dat zeker doen. Het programma is een goede aanvulling op de consumentenprogramma’s die wij al hebben, zoals MAX Vakantieman en Meldpunt. Daarnaast hebben wij onze eigen MAX Ombudsman waar veel consumentenvragen en juridische kwesties binnenkomen. Het is van maatschappelijk belang dat we via De rijdende rechter consumenten ook in de toekomst een plek kunnen bieden om hun conflict juridisch op te lossen” Rechter mr. John Reid blijft verbonden aan De rijdende rechter. Jetske van den Elsen neemt afscheid: “Na 15 jaar is dit voor mij een mooi natuurlijk moment om het stokje over te dragen.” Wie het programma in 2024 bij MAX gaat presenteren is nog niet bekend. 

3 Comments

  1. Dom van Jetske om niet mee te verhuizen naar MAX. Ze heeft als zoethoudertje een aantal jaar geleden een rolletje in Spoorloos gekregen. In Nederland de oproep interviews doen en 1x per seizoen een reisje in Europa. Dat is niet waar de mensen Spoorloos voor kijken. Die willen Derk zoekend in Zuid America zien.

    Ik zie ook niet echt kansen voor Jetske bij KRO-NCRV dat ze meer te doen krijgt daar ze eigenlijk de afgelopen jaren ook altijd gepasseerd werd met nieuwe formats. Formats die overigens bijna allemaal flopten.

    • Ik zag ze bij een kookprogramma. Masterchef Nederland met BNers. Erik de Zwart doet daar ook aan meem Erik de Zwart kan echt lekker koken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*