Staatssecretaris Gunay Uslu voor Cultuur en Media vertrekt

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu voor Cultuur en Media legt haar functie neer. Ze gaat weer werken in het bedrijf van haar broer, Corendon.

Uslu was sinds begin 2022 staatssecretaris voor D66. 11 december begint ze als CEO van Corendon, het familiebedrijf waar ze ook werkte voor ze de politiek in ging. Ze meldt dat ze het besluit “niet lichtzinnig” heeft genomen.”Hoewel ik graag de rit met dit kabinet afgemaakt had,heeft Corendon een zeer dringend beroep op mij gedaan.”

8 Comments

  • Hij is eerder directeur geweest bij Yorin. De NPO moet flink op de schop. De PVV moet lekker volhouden dat ze het af gaan schaffen, dan komt er een mooi compromis waarbij de buitengesloten helft van Nederland ook een keer naar de NPO kan kijken, nu is alleen sport interessant voor hen.

   De NPO is véél te eenzijdig (links). NPO3 wordt niet eens meer bekeken. Hunted kan ook prima naar RTL of Talpa, of naar NPO1. Buiten Hunted kijkt er niemand naar, die vele miljoenen kunnen veel beter besteed worden.

   Dan houd je NPO1 en NPO2 over.

   Verhuis Zapp(elin) naar NPO2 óf schakel NPO3 ná het Jeugdjournaal over naar een commerciële partij. Zoals kanaal 8 gedeeld wordt door Disney en Talpa.

   Welke programma’s hebben nou grote maatschappelijke waarde? Ik zou zeggen: Opsporing Verzocht, NOS Journaal Nieuwsuur, Kassa, Radar, Ongehoord Nieuws, EenVandaag, Sinterklaasjournaal, Olympische Spelen. Dat kan allemaal wel blijven. Kindertelevisie is commercieel niet echt te maken voor alleen Nederland, dus dat kan ook wel blijven.

   Laat Wie is de Mol, Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw en dergelijke lekker naar Veronica, RTL of SBS gaan. Of een nieuwe partij. De grote amusementsprogramma’s die mensen zouden missen zouden het commercieel ook redden en worden met open armen ontvangen dus blijven bestaan.

   • Wellicht kan de NPO zelfs Koffietijd nieuw leven inblazen, ik denk dat er genoeg mensen zijn die daar behoefte aan hebben om 10.00 uur. Even gezelschap in de ochtend tegen eenzaamheid. Geen Goede Doelen Propaganda maar gezelligheid. Iets voor MAX.

   • Hr Jensen is ook op stage geweest bij hem. Ik heb hem een paar weken “begeleid”. Dat was geen doen. Kwam te laat danwel helemaal niet en ontzettend lui !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*