De rampweek van Sander Dekker

In het Radio 1-actualiteitenprogramma De Nieuws BV gaf commentator Peter Kee zijn mening over de week van staatssecretaris Sander Dekker. 

Volgens hem ging de bewindspersoon deze week behoorlijk onderuit. Kee: ‘Ik heb sterk de indruk dat deze staatssecretaris denkt dat het nog steeds 1973 is en dat straks achter tussen de coulissen Fred Oster verschijnt met 2 marmotten onder zijn oksels en dat we zaterdagavond eens pyjama Swiebertje gaan kijken.’

 In het mediadebat kreeg Dekker kreeg het er flink van langs en eerder deze week zag de staatssecretaris ook al de rekentoets grotendeels sneuvelen. 

De staatsecretaris uitte in oktober 2014 nog stoere taal tijdens de presentatie van het Dekker-plan op het voormalige Veronica schip. ‘In de interviews die staatssecretaris sindsdien hierover geeft, blijkt hij zijn stoere taal slecht te kunnen onderbouwen.’, aldus Kee.

Tijdens zijn optreden in DWDD zakte de staatsecretaris volgens Kee flink door het ijs, toen hij aangaf weinig actualiteitsprogramma’s op de publieke zenders te kijken. ‘Als staatssecretaris met mediazaken in de portefeuille moet je weten wat er langskomt’. 

Ondertussen heeft de PvdA de Mediawet flink afgezwakt. Door hen was het slikken of stikken met deze wet of helemaal geen Mediawet. ‘Het handelsmerk van Dekker, zijn scherpe stoere taal, is als een boemerang bij hem teruggekomen.  Hij werd getipt als potentiële opvolger van Rutte, maar nu hoor ik daar bij de VVD echt niemand meer over.‘,  aldus politiek commentator Peter Kee

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*