Column Erik de Zwart: ‘Kan die plaat niet bij wet worden verboden?’

In 1992 „Kan die plaat niet bij wet worden verboden?” riep een duidelijk geïrriteerde Lex Harding toen voor de zoveelste keer Whitney Houstons I Will Always Love You gedraaid werd.
 

Maar ja, je moest wel Gekke Henkie zijn als je de nummer 1, de populairste plaat van 1992 en de best verkochte soundtrack allertijden, niet draait op je kersverse nieuwe radiostation. En dus ging Lex met zijn vingers in z’n oren de studio uit. Onlangs ging de musical The Bodyguard in première. Een ode aan deze waanzinnig goede zangeres. De hoofdrol wordt vertolkt door de zeer talentvolle Romy Monteiro (22), de dochter van Antje, waarmee we er meteen een nieuwe ster bij hebben in
Nederland.

Zij ís Whitney! Laten we wel hopen dat het haar beter zal vergaan in het leven. Whitney Houston werd aanvankelijk heel beschermd opgevoed door haar muzikale moeder Cissy en nicht Dionne Warwick. Al op 17-jarige leeftijd kreeg zij een platen- contract aangeboden, maar dat werd resoluut geweigerd. Het is jammer dat Whitney zich de laatste jaren van haar leven te buiten ging aan drank en drugs. Maar gelukkig is er dus nu de musical. Ik denk niet dat Lex staat te popelen om te gaan, maar voor iedereen die wél fan is: meteen boeken!

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*