Omroep Brabant beperkt webreacties

Omroep Brabant heeft dusdanig last van een kleine groep mensen die dagelijks tientallen reacties op haar website plaatst, dat zij het aantal geplaatste reacties gaat beperken tot maximaal 10 per dag.  Enkele reageerders plaatsen wel eens meer dan 100 berichten dagelijks.

De regionale omroep vindt dat ze een te zwaar stempel op de site drukken. Daarmee wordt de werkdruk van de redactie te groot. Sommikgen gebruiken het platform als een chatgroep en dat is niet de bedoeling, meent Omroep Brabant. Ze zouden ook anderen afschrikken.

Blokkades
Persoonlijke ruzies worden zo ook online uitgevochten. Vanaf nu mogen mensen nog maar 10 reacties per dag plaatsen. Na overschrijding volgt een blokkade voor een week. Na een volgende overtreding volgt uitsluiting voor een maand. De omroep zegt zich te realiseren dat hiermee een hobby van een aantal mensen gedwarsboomd wordt.

Toch vindt de mediaorganisatie dat het belangrijker is dat iedereen op de site de ruimte krijgt om te zeggen wat ze willen zeggen. De eerste reactie van de reageerders is er al. Ze spreken van censuur en dreigen om meerdere acoounts aan te maken. Daarmee zouden ze het maxium aantal berichten kunnen omzeilen.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*