De RadioPraktijk gaat samenwerken met Schoolstudio

De RadioPraktijk en Schoolstudio hebben deze week hun samenwerking aangekondigd. Hiermee wordt de kennis en ervaring van Schoolstudio op het gebied van hoorspelen voor zowel kinderen als volwassenen gecombineerd met de kennis radiojournalistiek van RadioPraktijk. 

Corine van Dun (Radiopraktijk): ‘Bij alle aandacht voor het beeld wordt wel eens vergeten dat geluid en stem als middel om te informeren en amuseren er ook nog zijn. En dan bedoelen we niet alleen het plaatje en het praatje op een muziekzender of het laatste nieuws op de radio. Een mooi luisterspel of een spannend LIVE-verslag kan je creativiteit en fantasie prikkelen. Je maakt de beelden er zelf bij, in je hoofd.’

Er wordt in eerste instantie gewerkt aan een gezamenlijk workshopaanbod, waarbij scholen, zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs, aan de slag kunnen om een hoorspel te maken, waarbij ze niet alleen met een script en een verhaal werken, maar ook oefenen om iets te vertellen op de radio. Met het geluid als hulpmiddel.

Op de foto van links naar rechts: Corine van Dun(RadioPraktijk), Nicolette de Gooijer(Schoolstudio), Arno Rodenburgh(Schoolstudio) en Frans Regtien(RadioPraktijk).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*