AVROTROS live op de Uitmarkt

AVROTROS is volop aanwezig op de Uitmarkt en zendt op zaterdag 29 en zondag 30 augustus live uit vanaf het jaarlijkse culturele evenement in Amsterdam. Zaterdagavond 29 augustus blikt Cornald Maas vanaf het het Museumplein vooruit op het nieuwe culturele seizoen in Uitmarkt Live. Aansluitend presenteert Maas Symphonica Belgica. Onder begeleiding van Het Balletorkest brengen diverse Nederlandse en Belgische artiesten een ode aan de Belgische muziek. Beide programma’s zijn te zien op NPO 2. Op zondag 30 augustus zendt AVROTROS traditiegetrouw De Musical Sing-a-Long uit op NPO 1.
 

Vanaf het hoofdpodium van de Uitmarkt brengt AVROTROS een ode aan België. Verschillende artiesten, waaronder Huub van der Lubbe en Dana Winner, brengen bekende Belgische nummers ten gehore onder begeleiding van Het Balletorkest. Lara Fabian, die wereldwijd miljoenen platen heeft verkocht en duetten zong met artiesten zoals Laura Pausini en Celine Dion, schittert ook op de Uitmarkt. Het bijzondere Symphonica Belgica is voor Lara Fabian de eerste keer dat ze in Nederland een concert geeft.

Verder laat zangeres Wende haar versie van Formidable (Stromae) horen, brengt Tim Welvaars een tribute aan Toots Thieleman en komt de in België razendpopulaire Tourist LeMC zijn hit Koning Liefde vertolken. Ook Loïc Nottet – die dit jaar vierde werd voor België op het Songfestival, is van de partij. Tijdens Symphonica Belgica treden ook bekende dansgezelschappen op: het moderne ISH, onder leiding van de van oorsprong Vlaamse Marco Gerris (So You Think You Can Dance) en het gezelschap van Isabelle Beernaert, winnares van zowel de Danspubliekprijs als de Ultimate Dance Battle. 
Presentator Cornald Maas licht de keus voor een ode aan België toe: “Het leek mij mooi om, precies 200 jaar na de Slag bij Waterloo en het ontstaan van de verbintenis van Nederland en België binnen het Koninkrijk der Nederlanden, een muzikale aubade aan België te brengen”. 

Voorafgaand aan Symphonica Belgica blikt Cornald Maas vanaf het Museumplein met prominente gasten vooruit op het komende culturele jaar. Van jong talent tot coryfee, van cabaret tot klassieke muziek, van musical tot literatuur – alle genres komen aan bod in een gevarieerd programma vol reportages, interviews en cultuurtips. 

De Musical Sing-a-Long jubileert met de tiende editie van het jaarlijkse meezingspektakel. Bekende artiesten zingen nummers uit musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters zijn te bewonderen. De Musical Sing-a-Long wordt dit jaar gepresenteerd door Frits Sissing en Anouk Maas.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*