De Podcast Top-5 van Ralf Verhoef

In aanloop van de Online Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal: Ralf Verhoef (Angry Bytes & D-Tales podcast).

1. Pantelic Podcast
Arco Gnocchi en Frrrrreeeeeeeek Janseeeeeen (conform het standaard intro) presteren het om in hun wekelijkse podcast – vernoemd naar Ajax cultheld Marko Pantelic – de vreugde, euforie, ergenis en frustratie van ‘de Ajax supporter’ over te brengen op de luisteraar. Van de extase in Madrid en Turijn, tot de last-minute horror tegen Tottenham, alles zit in deze podcast. Freek verzorgt het inside nieuws en Arco is de pure supporter. Benieuwd naar het volgende seizoen, nu Freek Jansen niet langer de Ajax watcher is namens Voetbal International.

2. Disney Dish Podcast (Jim Hill en Len Testa)
Entertainment journalist Jim Hill en wetenschapper Len Testa (die met zijn Touringplans (www.touringplans.com) platform alle informatie beschikbaar heeft om een bezoek aan o.a. de Amerikaanse Disney parken zo optimaal mogelijk te plannen) brengen je wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen van de Walt Disney Company. De focus ligt hierbij op de ontwikkelingen in de themaparken, een onderwerp waarmee we ons in D-Tales ook het liefste bezig houden. Naast de actualiteit duiken zij ook geregeld in het verleden van ‘The Mouse House’

3. Krokante Leesmap
Zeer prettig feuilleton waarin de drie presentatoren elk een (print)blad uit de leesmap bespreken en de anderen hiervoor proberen te enthousiasmeren. Dit is slechts de dunne rode draad die door de podcast loopt. De dynamiek tussen Marcel, Noortje en Roelof is het allerleukste van deze podcast. Geen aanrader voor mensen met misofonie, daar Noortje elke opname benut om haar lunch te nuttigen. 

4. Chernobyl
Dit is de begeleidende podcast van de gelijknamige en in mijn ogen prachtige HBO miniserie die in mei en juni van dit jaar verscheen. Het is een na-zit waarin niet alleen de historische feiten rondom de kernramp worden besproken maar ook de productie van de serie zelf. Elk van de 5 afleveringen duurt zo’n 3 kwartier en is een gesprek tussen Peter Sagal en schrijver en maker van de serie Craig Mazin. Dus: eerst kijken, dan luisteren! 

5. Daily Kink
KINK is voor mij hét voorbeeld van ‘de nieuwe radio’: enthousiaste mensen mét kennis van zaken die de vrijheid hebben en nemen om te experimenteren met nieuwe vormen van audio. De Daily KINK is de dagelijkse podcast van de ochtendshow van het station waarin je in ongeveer 5 minuten wordt bijgepraat op het gebied van alternatieve muziek en je ook nog eens nieuwe muziek leert kennen. Ideaal voor op de fiets richting werk. 

Kijk voor meer informatie op OnlineRadioAwards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*