De Podcast Top-5 van Hans Schiffers

In aanloop van de Online Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal: Radio 5-dj en podcastmaker Hans Schiffers. Sinds vorig jaar maakt Schiffers naast zijn radiowerk de ‘Wat Je Altijd Al Wilde Weten Van’-podcast. Spreekbuis vroeg wat zijn favoriete podcasts zijn.

De Rudi en Freddie Show
Historicus Rutger Bregman (31) en Econoom Jesse Frederik (30) bespreken complexe dossiers als belasting, industriepolitiek, bullshitbanen en of je van kinderen gelukkig wordt. De sfeer is goed en en de heren weten mij altijd mee te nemen in hun discussies.

Voor Altijd Duurt Een Jaar
Nieuwsgierig geworden na De Brand In Het Landhuis van Simon Heijmans wilde ik horen wat deze theatermaker nog meer gemaakt heeft op podcast gebied. Het bleken zeer mooie miniportretjes te zijn van gewone mensen die desondanks unieke liefdes op te biechten hebben. Zeer van te genieten in alle diversiteit. 

Laura H.
De reeks ‘Caliphate’ van New York Times had ik net beluisterd totdat deze podcast mij werd aangeraden. De bekendste Nederlandse Syrië gangster die na een jaar ontsnapt uit het kalifaat van IS. Vier afleveringen waarin zij zelf ook aan het woord komt. Ik had dit verhaal nog niet zo gehoord. Huiveringwekkend. 

Domme Vragen Bestaan Wel
AVROTROS Radio 2 Collega One’sy Muller en Vinny Taylor hebben een korte reeks podcasts gemaakt over vooroordelen die onverwacht leuk is uitgepakt. De afleveringen gaan over Dik Zijn, Kanker Hebben, Homo Zijn en over Ramadan. Hopelijk voor hen komt er een vervolg. 

Tante Jos
KRO NCRV podcast die erg mooi gemaakt is over een inmiddels overleden verzetsheldin. Je wordt als het ware terug getransporteerd naar de Tweede Wereldoorlog. 

Kijk voor meer informatie op OnlineRadioAwards.nl

1 Trackback / Pingback

  1. De Podcast Top-5 van Hans Schiffers – Spreekbuis – Flikkerzooi

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*