De Podcast Top-5 van David Achter de Molen

In aanloop van de Online Radio Awards vragen we aan diverse mediamakers naar hun favoriete Online Radiostations of Podcast. Ditmaal: Radio- en Podcastmaker David Achter de Molen (oa bekend van de Klap van de Molen – podcast).

1. De Brand In Het Landhuis
Jazeker, ook ik ben erg blij met deze podcast. Iedereen in de podcastwereld riep vorig jaar rond deze tijd: ‘We hebben een grote podcast nodig die nieuwe mensen naar het platform trekt’. Ik denk dat deze geweldig verzorgde podcast absoluut nieuwe mensen kennis heeft laten maken met het medium, en het is nog steeds de eerste podcast die ik een nieuwe luisteraar aanraad om vriendjes te worden met de stem in je oor. 

2. UBK Happy Funtime Hour
Twee studio-engineers die praten over studio-dingen. Dat laatste is vooral een excuus om elke week naar deze geweldige Amerikanen te mogen luisteren. 

3. Het Volkskrant Geluid
Ook al is er nog veel te winnen op productie en vorm, Volkskrant gebruikt het medium ‘podcasts’ al een tijd lang geweldig om de verdieping achter artikelen te kunnen zoeken. Een podcast die ik onderweg in de auto met mijn vriendin graag 50 keer op pauze zet om het zojuist gezegde te bespreken.

4. Making Sense with Sam Harris
Af en toe zware kost, maar ijzersterke gesprekken van neuropsycholoog, filosoof en auteur Sam Harris in gesprek met collega-wetenschappers. 

5. Een Podcast over Media
Ere wie ere toekomt, Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth luisteren al jaren erg lekker weg in hun gesprekken over (innovatieve) media. Altijd een kleine wolkje dopamine dat afgevuurd wordt als ik een nieuwe aflevering zie verschijnen in mijn iTunes podcast-app.

Kijk voor meer informatie op OnlineRadioAwards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*