De Podcast Top-5 van Arjan Snijders

In aanloop van de Online Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal: Arjan Snijders (NH Radio én initiatiefnemer van 100 Jaar Radio-podcast).

5. Vink
Podcastrecensies, hoe meta wil je het hebben? Los of ik het eens ben met het oordeel van het 3-koppige panel (lang niet altijd uiteraard, smaken verschillen en ik vind ze erg gefocust op verhalende podcasts) is het toch leuk om via fragmenten en discussie je te laten gidsen in het nu wel erg uitdijende podcast landschap. 

4. Spreekbuis Podcast
Ik volg vele media en radio podcasts, dat is mijn afwijking en vakgebied bovendien. Patrick Kicken met zijn lange en ongemonteerde gesprekken met radiohelden, daar heb ik altijd wel zin in als die online komt. Wel een beter microfoontje kopen Kicken!

3. Fab4Cast
Drie Beatles-fans die veel luisterden naar mijn eigen Macca Podcast (over Paul McCartney) begonnen ook hun eigen serie en duiken lekker diep in de materie. Vooral de gedetailleerde songanalyses van Jan-Cees ter Brugge die zelf nieuwe stukjes muziek blootlegt zijn om van te smullen. Veel te nerderig voor de mainstream radio en dus uitstekend geschikt voor podcast! 

2. Van Twee Kanten
Corine Koole van de Volkskrant interviewt twee mensen over de liefde en het leven. Zo zijn er honderden podcasts maar Corine is wel fijn empatisch. Beide gesprekken zijn los van elkaar opgenomen, net als in de Volkskrant Magazine serie en dat is altijd onthullend, hoe verschillend twee mensen over dezelfde (vaak ingrijpende) gebeurtenissen vertellen. Fijn voyeurisme. Iets om over door te praten. 

1. Dik Voormekaar Show
De radioshow die nooit op de radio was gekomen als André van Duin en Ferry de Groot dit idee een kwart eeuw later hadden ingediend in Hilversum. Gelukkig is het er nu wel en keert het weer terug! Chaosradio met typetjes en heerlijk, droge humor (als je er gevoelig voor bent) van mannen die alles al hebben meegemaakt maar nu voor de vierde keer in hun leven terug keren naar het allerleukste wat er is in het leven: gekke radio maken en lol hebben. De terugkeer van dit legendarische programma als exclusieve podcast kan het medium in bekendheid goed vooruit helpen! 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*