De Mattie en Wietze radiosoap door de ogen van Patrick Kicken

Nederland Radioland stond de afgelopen dagen op zijn kop van de breuk tussen Qmusic-dj’s Mattie en Wietze.

DJ Patrick Kicken analyseerde de breuk en schreef er een column over op Radio College: Wat kunnen we leren van Mattie en Wietze?

Nooit eerder was Nederland zó in rep en roer als vandaag, Bevrijdingsdag 2017. Komt het omdat we eindelijk beseffen wat een groot goed vrijheid is, in deze roerige tijden van terrorisme, oorlog in Syrië en Trump mania? Nee. Het komt omdat Mattie (wiens achternaam ik niet weet) en Wietze de Jager ruzie hebben. Over geld. En over bij welk radiostation ze hun ochtendshow moeten doen. Over en weer verwijten. Persoonlijke e-mails in de krant. Reacties op de radio. Het lijken net twee echte mensen, die M & W.

Misschien dat we er daarom ook zo massaal bovenop springen. Eindelijk weer eens wat echtheid. Mattie was natuurlijk al door veel luisteraars (lees mensen) in hun hart gesloten toen hij ze een tijdje terug open en bloot van de hele soap rondom het vaderschap van zijn tweeling mee liet genieten. Eerst te vroeg geboren. Daarna bleek hij niet de vader te zijn. En nu dus de volgende soap, een op hande zijnde breuk met zijn ochtendpartner Wietze. We smullen ervan.

Lees de volledige column van Patrick Kicken hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*