De favoriete reclamemuziek van Patrick Kicken

De Stichting Nederlandse Top 40, Adformatie en Spreekbuis.nl organiseren ook dit jaar weer de Reclamemuziek Top 40 aller tijden. Op vrijdag 27 november wordt de gehele hitlijst uitgezonden op NPO Radio 2 in een speciaal radioprogramma van Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof. In aanloop daarvan vragen we diverse mediamensen naar hun reclamefavorieten. Ditmaal: Patrick Kicken.

Patrick Kicken: ‘Het mooiste wat je als radiomaker kunt doen is een uitspraak of een liedje uit een TV commercial draaien in je radioshow. Zo heb ik de hele kreet ‘Kicken Hoe Is Tie’ geleend van een Budweiser commercial uit Amerika. Daarin riepen ze tegen iedereen ‘Wazaaaaaap!’ (what’s up!). Toen ik op hun website ging kijken zag ik daar een rijtje met ‘Wazaaaaap’ in diverse talen, waaronder Nederlands. Ineens was daar ‘Hoe is tieeeeeeee’, wat ik jarenlang op de radio gebruikte als iemand belde. Luisteraars gingen daarna terugroepen ‘Kicken, Hoe Is Tieeeeee’. Tot op de dag van vandaag word ik zo aangesproken, er waren T-shirts, stickers en mokken van. Met dank aan het Amerikaanse biermerk Budweiser! Er is van Hoe Is Tie zelfs een nummer gemaakt, op het thema van Tequila.’

Een andere uitspraak uit een commercial die ik graag ’s ochtends gebruikte in mijn ochtendshow op Radio Veronica, is de kreet ‘goeiemoggel’ uit een KPN commercial:

Ook is hier snel een carnavalsnummer van gemaakt dat ik ook ’s ochtends draaide.

Verder wordt het instrumentale nummer uit een commercial van McDonald’s al jarenlang gebruikt door radiomakers, waaronder ik, omdat het zo lekker kort en gezellig is. Het is ook op single uitgebracht destijds:

In mijn 3FM tijd was er een commercial van Dubbelfris waar iedereen het over had. Er zat een stukje in genaamd ‘zoenuh, zoenuh!’ waarna ik contact zocht met het reclamebureau erachter, EarForce. We hebben er samen voor gezorgd dat er een muzieknummer kwam, met Wesley uit de TV commercial:

Mijn persoonlijke favoriete TV commercial hit is ‘Via con me’ van Paolo Conte, gebruikt in een Brand bier commercial in de nineties:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*