De allermooiste tv-momenten te zien in TV-Toppers met Anita Witzier

Vanaf zaterdag 18 juli, 20.30 uur presenteert Anita Witzier op NPO 1 zes weken lang op de zaterdagavond het nieuwe KRO-NCRV programma TV-Toppers. In elke aflevering van TV-Toppers duikt Anita samen met twee bekende televisiepersoonlijkheden, die min of meer uit dezelfde hoek komen maar van twee verschillende generaties zijn, in de rijke 70-jarige televisiegeschiedenis van de publieke omroep. De gasten nemen bijzondere fragmenten mee die hen persoonlijk raakten en altijd zijn bijgebleven. Wie zijn hun televisiehelden, welke beelden hebben een grote indruk gemaakt? Samen met haar gasten blikt Anita terug op memorabele momenten uit ons collectieve televisiegeheugen. Een vast panel bestaande uit Nederlandse TV Toppers kijkt live mee en heeft bij elk fragment een eigen verhaal.

“Juist in deze tijden waarin we meer tijd met elkaar doorbrengen is het bijzonder om met je partner of gezin vanaf de bank mee te gaan in een reis door onze geweldige televisiegeschiedenis”, aldus Anita Witzier. ”Iedereen heeft wel zijn eigen favoriete fragmenten en het zal voor de kijkers een mooie ‘trip down memory lane’ worden. Van de eerste zwart-wit beelden uit de jaren ’50 tot aan de haarscherpe beelden van nu. Ik ben reuze benieuwd naar de verhalen van mijn gasten over hun tv-momenten.”

Het televisieprogramma TV-Toppers is van 2004 t/m 2007 eerder uitgezonden door de NCRV, destijds met Jos Brink als presentator. 

TV Toppers, vanaf zaterdag 18 juli wekelijks om 20.30 uur op NPO 1.

5 Comments

  1. Kan leuk zijn maar ben bang dat we weer de standaard dingen voorbij zien komen.

    Nostalgie is helemaal in en begint bij de mensen met jeugdprogramma’s, films en series. Helaas zie ik dat bij Heimwee tv en NPO Start nog steeds nauwelijks terug. Ondanks alle oproepen van mensen op social media om bepaalde series en programma’s. De NPO is nog steeds dood en blind als het gaat om de wens van de kijker. En de directeur van Beeld & Geluid Eppo van Nispen komt liever in allerlei tv programma’s vertellen aan de mensen dat hij in tegenstelling tot alle kijkers lekker wel al die programma’s, series, films en fragmenten kan kijken. Hij zal ongetwijfeld ook weer in het programma van Anita voorbij komen.

    Programma’s als Sonja, Voor de vuist weg, Villa Felderhof, oude Oudejaarsconferences etc is in deze tijd allemaal niet zo interessant om terug te zien. Zend (en zet online) nou eens gewoon oude jeugdprogramma’s, comedy/drama series en groot amusement uit.

  2. Er schijnt een enorm archief te bestaan van allerhande dingen op TV en Radio.
    Wat ik dan niet begrijp waarom er nou nooit eens iemand op het idee komt een tv-programma te maken over DE RADO. Het is altijd DE TV. Er zijn genoeg dingen te vinden denk ik die een goed beeld geven van de radio. We hadden Negen heit de klok (KRO), De Bonte dinsdagavond trein (AVRO), we hadden Showboot (VARA), Studio Steravond (NCRV), De jeugd vliegt uit (NCRV) Mastklimmen (NCRV) Familie Doorsnee (VARA), Marimba(VARA), Moeders wil is wet (KRO) Beurzen open en dijken dicht (NRU)en zo kan nog even doorgaan. Daar moeten filmopnamen van bestaan.

  3. @Gerard Goed idee! Zelfs vorig jaar toen de radio 100 jaar bestond heeft de NPO er nauwelijks aandacht aan besteed.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*