CvdM: voorlopig geen toestemming voor evenementenzenders door Corona

Vanwege de door de overheid ingestelde coronamaatregelen mogen er tot eind december in Nederland geen evenementen plaatsvinden.

Deze maatregelen hebben gevolgen voor de toestemmingen die het Commissariaat voor de Media kan verlenen voor evenementenzenders.

Een voorwaarde om toestemming te krijgen voor een evenementenzender is dat de evenementenzender bestemd is voor het publiek dat bij het evenement aanwezig is. Het Commissariaat voor de Media kan dus alleen toestemming voor een evenmentenzender verlenen als sprake is van een evenement waarbij publiek aanwezig is. Gelet op de coronamaatregelen kan in veel gevallen niet aan die voorwaarde worden voldaan. Dit betekent dat het Commissariaat voor de Media in principe geen toestemming kan verlenen voor evenementenzenders die bedoeld zijn om verslag te doen van evenementen die geheel of gedeeltelijk zijn gepland vóór 1 januari 2021.

Aanvragers die met extra maatregelen wel aan alle voorwaarden voldoen, kunnen dit gemotiveerd en onderbouwd kenbaar maken via het commissariaat.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Commissariaat voor de Media geeft toestemming voor ‘Drive-In Kerkdiensten' - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*