Cross Media Café – Online Radio & Podcasts

Traditionele radio verdwijnt niet, maar steeds meer mensen gaan online radio en podcast luisteren. In Nederland komen er meer ‘internet only’ stations en groeit het aantal podcastluisteraars dagelijks. Radio en podcast maken wordt ook steeds toegankelijker en nichestations weten online hun luisteraars te bereiken. Tijdens de Dutch Media Week staat het Cross Media Café op 4 september in het teken van online radio en podcast en krijg je in één middag een overzicht van verdienmodellen, succesverhalen en de laatste ontwikkelingen. Met presentaties van o.a. Wilbert Mutsaers (Spotify) en Lindsay Mossink (Nu.nl).

Programma 4 september

14:00-17:00 uur

  • Annick van der Leeuw, Eindredacteur Podcast BNR Nieuwsradio. Eind 2016 lanceerde BNR het BNR Expert Podcast Netwerk, een verzameling van de beste zakelijke podcasts van Nederland. Inmiddels heeft BNR een eigen podcaststudio en spelen podcasts een belangrijke rol bij de ‘’audiofirst’’ strategie van het bedrijf. Welke toekomstvisie ligt hieraan ten grondslag?

  • Herbert Codee, Eigenaar Audiolane, Host De Radio Podcasten product manager EO. Herbert Codee is naast zijn werk voor de EO een actieve ontwikkelaar van audiodiensten, en de host van De Radio Podcast – de podcast voor iedereen die de laatste ontwikkelingen op dit gebied wil volgen.

  • Lindsay Mossink, Chef redactie NU.nl, incl. Nu.nl Podcasts. NU.nl startte in 2017 de eerste dagelijkse nieuwspodcast in Nederland, ‘Dit wordt het nieuws’’ die elke dag om 6 uur ’s ochtends klaarstaat. Inmiddels zijn daar podcats als ‘’DeweekvanNUtech’’ en ‘’Aftrappen’’ bijgekomen. Wat zijn de ervaringen?

  • Wilbert Mutsaers, Head of Benelux, Spotify. Google Play, Soundcloud, Spotify: veel platforms voegen op dit moment Podcasts opties toe aan het aanbod. Spotify is met 3,3 miljoen gebruikers marktleider in Nederland. Hoe ziet het bedrijf de podcast en online radiomarkt veranderen?

    AANMELDEN CROSS MEDIA CAFE

Uitreiking Online Radio Awards

Vanaf 17:00 uur

Aansluitend aan het Cross Media Café worden in de Mediastad Hilversum de Online Radio Awards uitgereikt. Met dit initiatief worden er voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor ‘internet only’ radiomakers. De Online Radio Awards is een initiatief van de Verenigde-Online Radiostations en Spreekbuis.nl.
www.onlineradioawards.nl

AANMELDEN ONLINE RADIO AWARDS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*