TV-producenten maken zich zorgen over NPO-bezuinigingen

Enkele tv-producenten maken zich grote zorgen of er in de toekomst voor hen nog plaats is op het publieke bestel.

Naast de bezuinigingen maken de producenten zich ook zorgen om de veranderingen bij diverse omroeporganisaties, die steeds meer eigen producties op zich gaan nemen. Dit voorjaar werd bekend dat BNNVARA haar eigen productiehuis voor Drama- en Filmproducties wil opstaren.

De externe producenten die Spreekbuis.nl sprak willen niet met naam in de publiciteit uit angst om toekomstige opdrachten te verliezen.

“Afgelopen weken hebben we in de media kunnen lezen dat de NPO diverse ‘proefballonnetjes´ heeft opgelaten om te kijken hoe er op eventuele bezuinigingen wordt gereageerd. In eerste instantie werden diverse onderzoeksjournalistieke programma’s genoemd en hierna ook levensbeschouwing. In de NRC gaf Frans Klein vervolgens aan dat er nog geen formeel besluit is genomen. Bij externe producenten op gebied van drama-series is nu de vrees dat de bezuinigingen terecht komen op de plek met de minste weerstand. Dat zijn uiteraard wij als externe producenten. Op deze wijze zullen komende bezuinigingen zo weinig mogelijk impact hebben op de eigen organisatie van omroepen”, aldus een tv-producent.

De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers NBF is wegens vakantietijd gesloten en heeft daardoor geen reactie kunnen geven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*