Cross Media Café: Immersive media

Wat gaat immersive de mediasector bieden? Hoe gaat de Creative Industries Immersive Impact Coalition (CIIIC ) de ontwikkeling van Immersive Experiences (IX) in de creatieve sector een boost geven? In het komende Cross Media Café op maandag 10 juni (gratis) in Beeld & Geluid spreken we met pioniers, makers en de mensen achter CIIIC.

De media- en entertainmentindustrie verkent al geruime tijd de grenzen van wat mogelijk is met XR, de parapluterm voor AR, VR en MR. De manieren waarop we content consumeren en creëren worden opnieuw gedefinieerd, van interactieve films, videogames gebaseerd op tv-series tot en met live events die zich afspelen in virtuele werelden.

Nu er via CIIIC vele miljoenen beschikbaar komen voor de ontwikkeling van IX in de creatieve sector, lijkt het een goed moment om eens stil te staan bij de term ‘Immersive’. 

Sprekers: Joris Weijdom (HKU), Niels Sneyers (The Virtual Playcourt), Roy Gerritsen (y=f(x)lab), Sabrina Verhage (Tellart), Rufus Baas (OASIS en XR Lab), Jann de Waal (Topteam Creatieve Industrie), Johan Oomen (Beeld & Geluid) en Annet Kloprogge (ROM Utrecht). 

Maandag 10 juni 2024 15.00 – 16.30 uur
Beeld & Geluid, Hilversum

Gratis, tickets kun je hier bestellen 

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-cross-media-cafe-immersive-media-navigating-the-hype-907410327717?aff=Beeldengeluid

Het Cross Media Café wordt mogelijk gemaakt door Beeld & Geluid en Media Campus NL. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*