Correspondents’ Dinner goed bekeken en ontvangen

Het Correspondents’ Dinner naar Amerikaanse voorbeeld, waarbij premier Rutte de parlementaire pers op de hak nam, is woensdagavond op NPO 1 goed bekeken. Ruim 2,7 miljoen kijkers zorgden ervoor dat het volgens de Stichting KijkOnderzoek het best bekeken televisieprogramma van de avond was.

In de Amsterdamse Beurs van Berlage waren de parlementaire pers en diverse bekende Nederlanders en presentoren uitgenodigd om naar een zorgvuldig uitgeschreven en getimede speech van de VVD-minister president te luisteren. Het geheel werd omlijst door een strijkje en had een chique uitstraling.

Jan Slagter
Niet iedere grap kwam aan. Met name een opmerking die verwees naar de relatie tussen omroep Max voorzitter Jan Slagter en dochter Lilian van SP-politicus Jan Marijnissen werd met zichtbaar gemengde gevoelens ontvangen.

Slagter zelf noemde dit ongepast en daarmeen drukte hij zichzelf nog genuanceerd uit, zo formuleerde hij het donderdagmorgen bij het radiostation 100 % NL. Maar met de totale speech verdiende de premier uiteindelijk wel een staande ovatie.

Hebdo
Aan het eind werd hij serieus door een lans te breken voor het bestaan de vrije pers, daarmee verwijzend naar de terroristische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo en het feit dat 70 journalisten vorig jaar vanwege hun werk om het leven kwamen.

Dolf Jansen diende Rutte van repliek, als vervanger van de zieke cabaretier Youp van ’t Hek die beterschap werd gewenst. Algemene conclusie van het journaille: voor herhaling vatbaar, dit idee waarmee presentator Twan Huijs al weer 5 jaar geleden bij Rutte op de proppen kwam.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*