Column Erik de Zwart: ‘Wham! in lachwekkende strakke zwembroekjes’

George Michael is en blijft een van de iconen van de jaren tachtig. Eerst vormde hij met Andrew Ridgeley het duo Wham! Vele meisjesharten klopten sneller na het horen én zien van nummers als Young Guns.

Die ‘jonge wapens’ van de heren waren duidelijk waarneembaar in de videoclip van Club Tropicana: de mannen hadden lachwekkend strakke zwembroekjes aan. De videoclip voor het nummer werd opgenomen op Ibiza, in het Engelse Pikes Hotel. Het bestaat nog steeds – onder de naam Ibiza Rocks House – en is een favoriete plek voor dj’s en hun groupies, om na afloop van een avondje draaien nog even lekker een after te doen. Wat inhoudt: het allemaal nog een keer dunnetjes overdoen.

Ik heb er een keer een weekje gelogeerd met een baby van amper zes maanden. Gelukkig heeft onze Merel er geen schadelijke gevolgen aan overgehouden. En wij als ouders ook niet. Al moet ik zeggen dat ik het toch wat vreemd vond om in ‘George Michaels’ badkuip (want groter is dat zwembadje uit de clip niet) te zitten lurken aan een cocktail. Club Tropicana van Wham! waardeerden wij in Nederland met een nummer 8-positie in 1983.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*