Ferry Maat: ‘Veel oude luisteraars zijn de weg kwijt.’

Zaterdag had Jan Rietman in zijn NPO Radio 5-programma ‘Wekker-Wakker-Weekend!’ Ferry Maat te gast. Rietman liep tijdens de uitzending met Maat door zijn carrière heen en uiteraard kwam zijn nieuwe online 24/7 radiostation Soulshow Radio onder de aandacht. In de uitzending gaat Ferry Maat ook in op wat er mis is met de huidige radio.

Maat: ‘Veel oude luisteraars zijn de weg kwijt. Ik heb heel veel moeite om een leuk station te vinden en denk dat veel mensen dat hebben. Ik mis mijn muziek en dat is niet die soulmuziek hoor die ik nu draai, want dat kan ik 24 uur per dag op Soulshow Radio doen. Als ik eens lekker jaren ’70 of ’80 muziek wil horen dat gespecialiseerd is en niet de gesneden koek.  Waar moet ik dan terecht en waar kan ik die vinden?’ Ferry ziet daarom dat de toekomst internet radio is. DAB+ heeft volgens hem een matige geluidskwaliteit en middengolf en FM heeft geen lang leven meer. Internetradio zal volgens hem steeds de ruimte bieden voor radiostations met een specialisme in soort muziek of gesproken woord.

Er zitten ook nadelen aan internetradio. ‘Ik mis personality radio. We maken nu een keer per week een nieuwe soulshow en voor de rest van de week is het non-stop muziek (red. op de oude Soulshow afleveringen na). Het stations gevoel mis ik ook. Lekker beppen over muziek met collega’s en de pluggers of een avondje lekker stappen met z’n allen.’, aldus Ferry Maat

De uitzending van Jan Rietman en Ferry Maat is hier te beluisteren.

 

Hoofdafbeelding: Ferry Maat op het WTC gebouw in New York (1984) 
Subafbeelding: Jan Rietman en Ferry Maat NPO Radio 5 / Omroep Max (23 mei 2015)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*