Column Erik de Zwart: ‘Veronica komt naar je toe deze zomer!’

‘Veronica komt naar je toe deze zomer!’ Was het niet met de radio-uitzendingen op woensdag in de jaren achtig, dan met Nederland Muziekland. In die bijzondere tent traden de meest uiteenlopende artiesten op.

Eind jaren negentig werd diezelfde tent gebruikt voor een programma van Gerard Joling, tegenwoordig heeft de TROS hem voor Sterren Muziekfeest op het Plein. Ja, dat is dezelfde tent. Dus je kunt niet zeggen dat ‘ze’ altijd ons belastinggeld verbrassen. Maar goed, een van de eerste uitzendingen op locatie vond plaats in Spakenburg. Het was een van de laatste optredens op tv van Luv’ en André Hazes werd samen met Will Luikinga koppie onder getrokken in het niet bepaald schone water van de voormalige Zuiderzeehaven, wat beide heren een weekje wc-pot kostte.

Een van de opvallendste optredens kwam van De Dijk. Met Bloedend hart maakten zij hun entree op tv. Onder het motto ‘mag het een onsje meer zijn’ gooide Huub van der Lubbe een echt stuk (koeien)hart richting camera. Het lied kwam niet verder dan de Tipparade, maar met mijn favoriet Als ze er niet is, ging het beter: De Dijk bereikte er nummer 5 mee in 1994.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*