Column Erik de Zwart: ‘Soms zijn we doof voor echt talent’

Ik was laatst in Wenen, waar maar liefst 2 miljoen van de 9 miljoen Oostenrijkers wonen. Ooit was het de keizerlijke hoofdstad van een rijk dat bijna 60 miljoen burgers telde, en dat wordt duidelijk als je alle paleizen, musea, theaters en winkelstraten ziet.

Natuurlijk is de stad ook bekend vanwege de componisten, zoals Mozart. Falco maakte dankbaar gebruik van zijn beroemde mede-stadsbewoner voor Rock me Amadeus, zijn grootste hit. En dan komen ook die Hollanders weer in beeld. Niet alleen worden in Wenen veel dvd’s van André Rieu verkocht, Falco had zijn hit te danken aan twee Nederlandse broers: Rob en Ferdi Bolland. En het werd op Nederlandse bodem opgenomen: in de oude Soundpush Studio in Blaricum, inmiddels omgedoopt tot Bolland Studio’s.

Falco kwam door een auto-ongeluk in 1998 om het leven, maar de fans zijn hem niet vergeten. Er zijn musicals over hem gemaakt, vele ‘best of’-cd’s en hij heeft zelfs een standbeeld gekregen. Met Rock Me Amadeus stond hij als enige tot nu toe maar liefst drie weken op één met een Duitstalig nummer in Amerika. In Nederland kwam hij niet verder dan een derde plaats en dan ook nog met een remix. Soms zijn we doof voor echt talent.

Eriks Hitdossier is wekelijks te lezen in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*