Column Peter van der Vorst: Botsingen

Ik zit tegenwoordig op woensdagavond verscheurd op de bank. Dan worden er twee producties van mijn bedrijf tegelijkertijd uitgezonden.

Het gaat om Van der Vorst Ziet Sterren op RTL 4 én Rondkomen in de Schilderswijk op RTL 5. Eind­redacteur Marian van Nispen en haar mensen hebben het afge­lopen half jaar weer doorgebracht in de meest besproken buurt van Nederland. Waar vorig jaar de saamhorigheid hoogtij vierde op en rond het Fakonahofplein, is die nu helaas ver te zoeken.

Mies en Dirk die het buurthuisje runden, hebben zich vanwege ziekte terug moeten trekken en zijn nauwelijks meer op het plein te vinden. Er woedt een strijd over wie het nu voor het zeggen heeft in het goudkleurige huisje en dat gaat er niet altijd even vriendelijk aan toe. Bovendien krijgen de oudere bewoners van de buurt steeds meer last van een groep jongeren in de wijk en dat zorgt voor de nodige botsingen, letterlijk en figuurlijk. Toen afgelopen zomer

Mitch Henriquez omkwam tijdens zijn aanhouding door de politie liepen de spanningen al helemaal hoog op. Onze verslaggevers zaten er middenin en legden het van dichtbij vast. Dat werd ze niet altijd in dank afgenomen. Ons tijdelijke kantoortje in de wijk werd zelfs met een luchtbuks beschoten en zelf kreeg ik ook een paar angstaanjagende dreigmails. Ondanks of misschien wel dankzij deze gebeurtenissen is ook deze tweede serie meer dan de moeite waard. Maar ja, recht tegenover mezelf op 4! Misschien moet ik volgend jaarVan der Vorst Ziet de Sterren uit de Schilderswijk gaan maken, dan hoeven u én ik niet te kiezen.

Deze column verscheen eerder in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl/columns
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*