Column Erik de Zwart: ‘Golden Earring in mijn voorprogramma’

Niet alleen de Nederlandse Top 40, maar ook Neerlands beste rockband Golden Earring viert dit jaar z’n vijftigjarig bestaan. De jubileumtournee zal op 12 december worden afgesloten in de Ziggodome. En dat belooft weer een spektakel te worden.

Van Please Go, de eerste single uit 1965, Twilight Zone, Back Home, The Devil Made Me Do It tot Going to the Run, we gaan ze allemaal meezingen. De band heeft maar liefst 389 weken in de Top 40 gestaan, zo las ik ergens. En is de enige Nederlandse rockband met een serieuze buitenlandse reputatie, vooral in de VS. Maar liefst tien tournees werden daar volbracht. In de jaren tachtig had ik een keer een dj-draaiklus in het Belgische Hasselt, samen met de band. Voor 20.000 man speelden ze hun grootste hits en ik kon stoer zeggen dat de Earring mijn voorprogramma was geweest!

Maar in eigen land hebben George, Rinus, Cesar en Barry hun meest fanatieke groep fans, die ze nimmer in de steek laten. Mijn favoriete Earringhit is Radar Love, nummer 1 in 1973, omdat ik ooit, rijdend in een cabriolet door de woestijn van Arizona, dat zo herkenbare ‘Brenda Lee Is Comin’ On Strong’ uit de speakers hoorde komen. Kippenvel!
 Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*