Column Erik de Zwart: ‘Gegil en gekrijs op de Tina Dagen’

​Door internet en social media is het volgen van popidolen compleet anders dan vroeger. Je weet tegenwoordig altijd precies waar en wanneer je helden of heldinnen op vakantie zijn, of de verkering nog aan is en ga zo maar door.

En natuurlijk de misstapjes die sommige jonge knaapjes begaan, ook die worden meteen breed uitgemeten en vervolgens massaal gedeeld onder de fans. En zo krijg je voor- en tegenstanders. Dat was in de tijd van The Beatles en The Rolling Stones niet anders, alleen moest je vaak een maand wachten op de Muziek Express of een ander popblad. Later werd de Hitkrant toonaangevend voor de populaire artiesten, maar meidenbladen als de Tina deden ook een duit in het zakje.

Ik kan me nog goed herinneren dat dit blad de Tina Dagen ging organiseren. En ik had in 1983 de eer om de artiesten die langskwamen te introduceren. Een van de groepen was Toontje Lager. Het was een periode waarin Nederlandse popbands furore maakten. Het Goede Doel en Doe Maar waren min of meer tijdgenoten. En frontman/zanger Erik Mesie was natuurlijk het grote idool. Gegil en gekrijs, de hele dag door, en vanzelfsprekend speelden ze hun grootste hit: Stiekem Gedanst, die tot nummer 8 kwam in 1983.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*