NTR start weer Vals Plat

De NTR brengt vanaf zondag 22 maart een nieuwe serie van acht afleveringen van het programma Vals Plat. Programmamakers uit verschillende culturen schetsen een persoonlijk beeld van de veranderende samenleving. Met eigenzinnige portretten, krachtige statements en scherpe observaties tonen ze herkenbare verhalen, die een afspiegeling zijn van wat er speelt in de maatschappij.

Acteur en theatermaker Hakim Traïdia presenteert het programma op zijn eigen onverwachte manier. Geïnspireerd door de hoofdpersonen in de portretten gaat hij de straat op en spreekt hij mensen aan over tal van thema’s als Verliefdheid, Trots, Hoop, Doodgaan of  Overleven.
 
In de eerste aflevering van 22 maart:
Ard Doko (22) is schilder en inmiddels ook internationaal aan het werk. Hij verkoopt vooral in de Verenigde Staten en heeft een duidelijke boodschap: ‘Ik ben het bewijs dat je met creatieve therapie tegen je depressie kunt vechten.’ Ard begon met schilderen toen hij op zijn vijftiende na een mislukte zelfmoordpoging in de psychiatrie kwam. De oorlog (Kosovo) van zijn vader Nehat kwam via de televisie hun huis binnen. Ard groeide op met angst en boosheid. Hij ontwikkelde zich tot een vechtersbaas. ‘Schilderen maakt me rustig. Sinds ik schilder heb ik niet meer gevochten.’
 
Guido Hoogenboom (80) was vroeger operazanger, muziekleraar, houthakker, lasser en  reisleider. Momenteel is hij schrijver, tv-maker, performer en niet in de laatste plaats: medium. Nadat Guido op zijn tiende door de bliksem werd getroffen is hij paranormaal begaafd en geneest hij mens en dier.
 
In de volgende afleveringen, o.a.:
een portret van Boris Sala, Europees kampioen indoor roeien, geobsedeerd door het idee om veroudering tegen te gaan. En Fouad Bechara, alias Atta de Tolk, die tot grote vreugde van zijn moeder definitief de strijd heeft aangebonden met zijn overgewicht.
 

Uitzending:      elke zondag vanaf 28 maart 2015, om 16.25 uur, NPO 2
Website:          www.ntr.nl/valsplat

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*