Column Erik de Zwart: ‘Bestival’

Wij houden in Nederland wel van een feestje. Dit jaar zijn er meer dan achthonderd verschillende festivals! Dance, rock, pop, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een festival voor.

Vaak met een thema, waardoor het wel een grote verkleedpartij lijkt. Ook onze overzeese buren kunnen er wat van. In navolging van Woodstock werd op het Isle of Wight, aan de zuidkust van Engeland, in 1968 het eerste hippiefestival gehouden met als hoofdact Jefferson Airplane. Inmiddels kent het eiland ook het Bestival, een kleurrijke en bonte verzameling van allerlei muzieksoorten door elkaar.

Ik ben ergens begin jaren 90 op het eiland geweest om voor de Veronica Muziekdag op tv Mark King van Level 42 te interviewen. Zo was ik bij hem thuis en werden we door zijn Nederlandse vriendin meegenomen naar een bar die hij daar had. Het was dan ook bijzonder dat ik dit jaar met vrienden naar Bestival ging en (inmiddels) mevrouw Ria King weer ontmoette! Best grappig dat Mark King eigenlijk in zijn achtertuin stond te spelen met zijn band. En nog steeds klinken ze perfect. Alle hits kwamen voorbij, met die waanzinnig goeie baspartijen van Mark! Lessons in Love is voor mij een van de beste hits, nummer 2 in 1986.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*