Column Peter van der Vorst: ‘Sterren’

Ik zit momenteel midden in de opnames van Van der Vorst Ziet Sterren. Het is alweer het elfde seizoen en het blijft het allerleukste programma om te mogen maken.

Deze serie concentreren we ons nog meer dan voorheen op Nederlandse gasten. Dat komt doordat we daar nu eenmaal veel meer tijd mee krijgen dan met de gemiddelde Hollywoodster met wie je hooguit zes minuten mag babbelen in een hotelkamer. Het was leuk om Bruce Willis, Mel Gibson en Johnny Depp de hand te schudden, maar échte gesprekken leverden die korte ontmoetingen niet op.

Hoe anders is dat dit seizoen met de Nederlandse gasten! In de eerste aflevering sprak Ferry Doedens bij hem thuis zeer openhartig over zijn ontslag bij GTST en z’n cocaïneverslaving. Heel cool dat hij bij mij wél z’n verhaal wilde vertellen. En later dit seizoen ben ik ook thuis bij onder anderen Johnny de Mol, Claudia de Breij, Floortje Dessing, Johan Derksen, Groen Links-leider Jesse Klaver, dj Martin Garrix, Beau van Erven Dorens en Giel Beelen. Nieuw is dat we tijdens die bezoeken af en toe de gast verrassen met bijvoorbeeld iemand uit hun verleden die opduikt. Bij Claudia was dat onder anderen Youp van ’t Hek en de lerares van school die haar hielp bij haar coming-out. 

Bij Johan Derksen hadden we als surprise René van der Gijp uitgenodigd, die nog nooit bij hem thuis was geweest. Een soort mini-variant van In de Hoofdrol dus, maar dan op locatie. Het leuke is dat al die verrassinkjes ook weer veel boeiende gespreksstof opleveren. Kijk zelf maar, elke woensdag om 20.30 uur op RTL 4.

Deze column verscheen eerder op 3 oktober 2015 in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl/columns
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*