Column Erik de Zwart: ‘Een échte hit blijft een hit!’

Regelmatig staan er covers in de Top 40. Beproefde hits die een nieuw jasje krijgen en weer voor succes zorgen. Een echte Top 40-hit is en blijft altijd een hit. Die kan iedereen meezingen.

Beetje gemakzuchtig is het wel om zo een succesje te scoren.Daarom ben ik een paar keer best hard uitgevallen tegen artiesten die een cover hadden uitgebracht. Vanuit het standpunt van de artiest begrijp ik het heel goed: een notering in de hitparade kan zomaar extra optredens en dus euro’s in het laatje brengen.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor platenmaatschappijen. Maar is het dan wel jouw liedje dat iedereen kent? Niet dus. Een mooi voorbeeld van een nummer dat steeds weer opnieuw op komt borrelen, is Ain’t Nobody van Rufus & Chaka Kahn.

LL Cool J had tot nu toe het meeste succes met zijn uitvoering voor de film Beavis and Butt-head Do America in 1996. Maar ook artiesten als KT Tunstall, Mary J. Blige, Peabo Bryson en zelfs onze eigen Hermes House Band hebben het nummer omarmd. En dankzij Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson zingen mijn dochters het nummer ook weer mee. Het origineel van Ain’t Nobody kwam in 1984 overigens niet verder dan nummer 29. Maar een échte hit blijft een hit!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*