Column Jan Slagter: ‘Ljouwert boppe’

Elk jaar wordt door het Europees Parlement een Culturele Hoofdstad van Europa gekozen. In 2018 valt deze geweldige eer te beurt aan Leeuwarden. Het belooft een groot landelijk evenement te worden, met de meest uiteenlopende culturele activiteiten.Ik ben er trots op dat MAX als eerste landelijke omroep is aangehaakt, door lid  te worden van ‘Club 2018’ om zo een bijdrage te leveren aan het succes van het programma.

Wij willen hier gewoon bij zijn. En natuurlijk gaan wij er ook in onze uitzendingen uitgebreid aandacht aan besteden. Denk bijvoorbeeld aan ‘Tijd voor MAX’ live uit het centrum van Leeuwarden, een verslag van een Friese paardenshow, fanfaremuziek, zangkoren. Echt Friese cultuur die interessant is voor iedereen en zeker voor de kijkers van MAX.

Wist u dat ik Friese roots heb? Mijn familie aan vaders kant is er geboren en getogen. Dus ik voel mij echt verbonden met ‘2018’. Een typisch Fries cultuurfenomeen als skûtsjesilen is prachtig om te bekijken… vanaf de wal. Pas ging ik met het Leeuwarder skûtsje het Sneekermeer op. Het waaide zo hard, dat we bijna omsloegen. Toen kneep ik hem wel even; ik kan namelijk niet goed zwemmen… De schipper heeft aangeboden me bij rustig weer nog ’s mee te nemen.

Bron: Max Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*