Coalitieakkoord: Media Mile verdwijnt uit Hilversum

Hart voor Hilversum, VVD, GroenLinks en CDA hebben een nieuw coalitieakkoord gepresenteerd, met daarin een aantal media gerelateerde voorstellen: 

Mediastad versus tuindorp
De nieuwe coalitie is voor een bloeiende economie, maar dient er in Hilversum een balans te zijn tussen Mediastad én tuindorp. De ambities van D66 om Hilversum stedelijke allure te geven lijken in de nieuwe coalitie afgeschaald. D66 zit voor het eerst sinds jaren niet in de nieuwe coalitie. 

Media Park als hightech campus
Ook zonder D66 in de coalitie blijft Hilversum de media-ambities hoog houden. Al wordt de term ‘media’ slechts 12 maal in het coalitie-akkoord genoemd. 

‘We steunen de verdere ontwikkeling van het Media Park tot hightech campus met ruimte voor nieuwe bedrijven, het uitbreiden van het mbo-en hbo-onderwijs, aanvullende voorzieningen  en wonen.’, meldt het coalitie-akkoord. Afgelopen jaren zijn er reeds wat kleinere opleidingen naar de Mediastad gekomen. Het verlies van een volwaardige HBO-opleiding van de HKU is echter nog niet gecompenseerd.

Media Mile gaat verdwijnen
De Media Mile werd enkele jaren groots geïntroduceerd als toeristische trekpleister. Uiteindelijk bracht deze interactieve route vooral negatief nieuws met zich mee en werd al eerder geconcludeerd dat dit dure project een grote flop is geworden. In het nieuwe coalitieakkoord wordt vermeld dat de Media Mile geheel uit de mediastad zal verdwijnen. Beeld en Geluid blijft de belangrijkste mediatrekpleister van Hilversum. ‘Het vernieuwde Beeld en Geluid zien we als goed startpunt voor toeristen om meer te doen in Hilversum en hen te verleiden tot een langer’, aldus het coalitieakkoord. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*