Clubhouse wordt gewaardeerd op 4 miljard dollar

Clubhouse CEO Paul Davison kondigde zondag tijdens een Clubhouse-bijeenkomst in de app en in een blogpost aan dat het bedrijf een Series C-financieringsronde heeft opgehaald, slechts vier maanden na het sluiten van de B-ronde. Davison heeft de omvang van de financiering in geen van beide locaties bekendgemaakt, maar Reuters meldt dat deze de waardering van Clubhouse op $ 4 miljard brengt.

Dat is een forse stijging ten opzichte van een gerapporteerde waardering van $ 1 miljard in januari. Eerder deze maand meldde Bloomberg dat Twitter gesprekken had gevoerd met Clubhouse over een overname met een waarde van $ 4 miljard.

De snelle groei van het platform heeft merkbare gevolgen gehad voor gebruikers, meldt het bedrijf in een blogpost: ‘Het is geen geheim dat onze servers de afgelopen maanden wat moeite hebben gehad en dat onze groei de vroege ontdekkingsalgoritmen die ons kleine team oorspronkelijk heeft gebouwd, heeft overtroffen.’

Clubhouse heeft zijn team sinds begin januari verviervoudigd, inclusief nieuw personeel dat in februari aan de Android-ontwikkeling heeft gewerkt. Wanneer Clubhouse voor Android wordt gelanceerd, zal er naar verwachting een nieuwe golf van gebruikers komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*