Campus Hogeschool van Amsterdam naar Hilversum Mediapark

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft het opleiden van professionals (Leven Lang Ontwikkelen) als een van haar kernactiviteiten. Om goed aan te sluiten bij organisaties, professionals en vraagstukken in de regio Midden Nederland, brengt de HvA haar contractonderwijs nu ook naar Hilversum Media Park.

Het HvA-omscholingsprogramma Make IT Work is in 2017 al neergestreken op het Media Park Hilversum. Door de aanhoudende groei van het programma gaat HvA een permanente locatie in de regio te openen.

Vanuit de nieuwe HvA locatie in Hilversum zal onderwijs worden aangeboden, gericht op individuele professionals. Daarnaast zal actief met organisaties mee worden gedacht en aanbod worden ontwikkeld voor het oplossen van leer- en ontwikkelvragen in de zorg, welzijn, techniek en andere sectoren die de HvA bedient. Sinds de start in 2015 heeft Make IT Work al 457 deelnemers omgeschoold en 116 bedrijven aangesloten.

Ronald Kleijn, projectleider Make IT Work, zegt daarover: “Hilversum is een fijne partner gebleken waarmee wij de groeiambities waar hebben kunnen maken. Wij zien uit naar een verdere samenwerking om in de komende vijf jaar nog meer professionals te bedienen met relevant en actueel scholingsaanbod.”

Wethouder Wimar Jaeger: “De gemeente heeft veel geïnvesteerd in het vestigingsklimaat van Hilversum. Ik zie de komst van de HvA als een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Tegelijkertijd zie ik de komst van de HvA als een kans om het wonen, werken en leren in Hilversum nog aantrekkelijker te maken en het Media Park door te ontwikkelen tot levendige campus waar studenten en professionals samen leren en ontwikkelen. Ik heb alle vertrouwen in een goede samenwerking met de HvA. Daarmee kunnen we straks heel veel inwoners en bedrijven relevante scholing bieden. Aanbod dat écht aansluit op de behoeften van deze regio en ervoor zorgt dat we krachtiger worden.”

In september starten de eerste deelnemers op de splinternieuwe onderwijslocatie op de Koos Postemalaan in Hilversum. Marcel Flipse, directeur van MyBit: “Dankzij de voortvarende aanpak van de Hogeschool van Amsterdam en gemeente Hilversum, is het mogelijk gezamenlijk op het Media Park een Media Campus te realiseren. ”

1 Trackback / Pingback

  1. Mediawethouder Wimar Jaeger: “De gunfactor is afgenomen” - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*