Buurt zeer verontrust over komst Talpa naar Bergweg

De buurt rond de Bergweg is zeer verontrust over de komst van Talpa naar de Bergweg in Hilversum. Twee bewoners van de Boomberglaan vertelden deze week tijdens de commissievergadering over hun bezwaren.

Richard Martens voerde het woord namens de buurt. „Uit de vergunningsaanvraag blijkt dat er parkeerplekken moeten komen en dat er een extra laag op het gebouw komt. Daarnaast worden er bomen gekapt.” Martens zegt dat zijn verhaal door ruim 140 buurtbewoners wordt gesteund.

Hij sprak kritisch over de bewonersavond die de gemeente had georganiseerd om de buurt te informeren over de komst en de plannen van het mediabedrijf. „Ze vonden ons bewoners maar lastig op deze avond”, aldus Martens. „Duidelijk werd dat de komst voor Talpa voor wethouder Wimar Jaeger heel goed blijkt. En ook voor Talpa is het heel goed, maar voor de bewoners niet”.

Pijnpunten zijn vooral de toename in de verkeersdrukte in de wijk. „Daarnaast wordt het stadsgezicht aangetast. Er worden kapitale bomen rücksichtsloos gekapt. Groen moet wijken voor parkeerplekken. En dan is er ook nog lichtvervuiling doordat er 24/7 gewerkt gaat worden”, deelde Martens de commissieleden mee. „Waarom moet dat op die plek?”, verzucht hij. „Als er genoeg plek is op het Mediapark”.

Wethouder Jan Kastje reageerde op de emotionele oproep van de buurt. „Ik kan er kort op in gaan. De vergunning is nog niet verleend, de participatie is nog bezig.”

Een woordvoerster van Talpa Network laat weten dat het mediabedrijf in gesprek blijft met de buurt. Plannen voor een extra bouwlaag op het pand zijn er op dit moment niet. Talpa heeft nog altijd de intentie om op 1 april te verhuizen naar de Bergweg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*