#vacature Innovatie Lead (KRO-NCRV)

FULL-TIME / PART-TIME · HILVERSUM

Wie zijn wij

Wij zijn de pioniers van de KRO-NCRV, een inclusief team met creatieve en eigenzinnige collega’s. Steeds op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen, publiek te betrekken en impact te maken. Omdat we graag de wereld een beetje mooier maken, maar ook omdat we stuiteren van alle kansen die de vele platformen en technologieën ons daarvoor bieden. We zijn niet bang om te falen en gaan geen experiment uit de weg. Om tot de beste concepten te komen maken we gebruik van designsprints, testen we onze prototypes bij de doelgroep en werken we Agile in multidisciplinaire teams.

Wie ben jij?

Jij bent een trendwatcher op het gebied van innovatie. Vanuit deze drive herken je kansen voor KRO-NCRV en weet je collega’s mee te krijgen. Of het nu kritische journalisten, eigenzinnige scenarioschrijvers of creatieve makers zijn.

Denken vanuit de verschillende lagen van de samenleving is vanzelfsprekend voor je. Je weet wat er speelt onder diverse groepen en brengt deze kennis mee om met nieuwe invalshoeken creativiteit te stimuleren. 

Je hebt gevoel voor teamdynamiek en weet mensen de volgende stap te laten maken. Als begeleider help je teams een veelheid aan ideeën concreet te maken. Je maakt met methodieken saaie vergaderingen tot een sessie vol energie en stuurt waar nodig op het maken van keuzes en actie.

In een innovatief landschap is (bijna) alles mogelijk, maar hoe zorg je dat je met de juiste focus aan de slag gaat? Jij weet de koers uit te zetten en stuurt bij waar nodig. Daar waar veel mensen bezig zijn met de dag van morgen ben jij al bezig met de dagen daarna. Door lange termijn ambities uit te stippelen weet je de projecten binnen het team te initiëren, prioriteren en aan te scherpen.

Je weet de schakel te maken tussen abstracte ambities en concreet te nemen stappen. Hierbij werk je vanuit hypotheses waarbij vroegtijdig valideren je op het lijf geschreven is.

Met wie ga je samenwerken?

Je werkt nauw samen met innovatie lead collega’s Dion en Lieneke. In korte lijnen met het management bepaal je samen de focus en kies je de kansen om mee aan de slag te gaan.

Die maak je met een steeds wisselend ontwikkelteam concreet in pilots en prototypes. Je werkt dan met talentvolle collega’s van de innovatie-afdeling (UX-ers, conceptontwikkelaars en contentspecialisten), maar ook van redacties en mensen buiten KRO-NCRV. We werken graag samen met experts, studenten, bedrijven, stichtingen… you name it. Eigenlijk iedereen die met ons wil zoeken naar nieuwe manieren.

We halen graag kennis van buiten naar binnen. Meetups, guerilla research, festivals; ga op pad om inspiratie te vinden, nieuwe mensen te ontmoeten en kennis te delen.

Waarom wij hier graag werken

  • Omdat het publiek centraal staat bij de dingen die we bedenken;
  • Omdat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Omdat we een divers en inclusief team zijn, waarin veel aandacht is voor het leren van elkaar;
  • Om de wekelijkse kennislunches;
  • Omdat we graag voorlopen op het veranderende mediagedrag;
  • Omdat Design thinking een vast onderdeel is van onze aanpak;
  • Omdat er altijd tijd is voor een potje tafelvoetbal.

Wat wij bieden

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur per week (in overleg), het betreft in eerste instantie een contract voor een jaar. De functie is, conform de CAO voor het Omroeppersoneel ingedeeld in schaal H. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt max. € 4,786,54 per maand bij 36 uur per week. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarstoeslag.

Meer weten voordat je gaat solliciteren?

Dan kun je altijd even contact opnemen met Femke Hesemans, Manager Digitaal & Innovatie, via femke.hesemans@kro-ncrv.nl.

Mocht je je niet direct vinden passen in “de mainstream media” dan moedigen we juist aan te reageren op deze functie. Wij als KRO-NCRV waarderen collega’s die met een open blik werken; inclusief denken is een essentieel onderdeel binnen ons team.

Solliciteren?

Graag ontvangen we je motivatiebrief en CV via deze link. Sluitingsdatum voor deze vacature is 16 februari 2020.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*