Burny Bos: ‘De publieke omroep is langzamerhand een filiaal van McDonald’s geworden’

TV-producent Burny Bos (78) uit zich in een Volkrant-interview kritisch over het publieke bestel.

Burny Bos. “Het publieke bestel is verloederd, met die netmanagers die het voor het zeggen hebben en denken dat er moet worden geconcurreerd met de commerciële zenders. Maak verdomme gewoon mooie dingen in plaats van alleen maar op de kijkcijfers te letten. De makers, de creatievelingen, zijn foetsie. Het talent is er nog steeds, hoor, maar niet in Hilversum. Ze schrijven boeken, gaan het theater in, openen winkels of restaurants. Het barst van de creativiteit, maar de publieke omroep is langzamerhand een filiaal van McDonald’s geworden.”

Volgens hem is de eigen identiteit zoek. ‘De overheid heeft daar enorm veel steken laten vallen.’, aldus Bos.

Lees verder op Volkskrant.nl

13 Comments

  • Wat is r tragisch als iemand met n lange staat van dienst met t maken hoogwaardige televisie en films voor kinderen, niet voor de eerste kritiek heeft dat r tegenwoordig vooral goedkope rommel wordt gemaakt? Ik snap Burny wel, maar helaas kippengaas de meeste mensen willen niet anders dan alleen maar rotzooi consumeren, I don’t care, maar wel doodzonde dat tegenwoordig zoveel kinderen ergens zwaar benadeeld worden dat ze al jong nooit iets goeds zien. Alsof je kinderen iedere avond pizza of hamburgers voert, maar ook dat is al lang bij de meeste en ook beste gezinnen normaal. Iets waar jij geen weet van hebt als eenzame radiotechnicus en programmamaker in ruste (help me even wat je allemaal gemaakt hebt met dat creatieve brein van je?). De overtreffende trap van tragisch is voor mij – ik bedoel voor jou – troosteloos triest.

   • @ Adriaan

    Ik ben veel meer benieuwd wat jij “allemaal” hebt gedaan dan wel nog doet.
    Je zal wel gewoon een reaguurder zijn met een mening over alles op diverse websites

     • Frank Zweers, foto- en videokunstenaar die op zn visitekaartje en website zn artistieke en persoonlijke leven samenvat met n kwoot van zn spirituele leider Jiddu Krishnamurti:

      You must understand the whole of life, not just one little part of it.

      Maar iemand als Burny Bos die geweldige kinderfilms heeft gemaakt is voor Zweers al te hoog gegrepen. Get a life Frank, not drunk.

     • Niets mis mee met nachtwaker zijn maar, dat is helemaal niet relevant. Belangrijker is dat hij helemaal gelijk heeft. Het Is zelfs geen mening maar een feit.

   • Juul mag net als iedereen gewoon reageren zoals hij wil.
    Jij mag het vervolgens niet met hem eens zijn en dat ook hier melden, maar het past niet om dan op de man te gaan spelen.

    Overigens staat nergens in het bericht dat het uitsluitend over televisie gaat.
    En je spreekt jezelf tegen in jouw eigen reactie. Achter “kippengaas”, heb je het over “de meeste mensen”. Daarmee geef je aan, dat er ook nog andere mensen zijn die niet alleen pizza en hamburgers willen, maar ook kwaliteits programma’s.

    En zeg nu zelf, dat de NPO met het willen schrappen van tv-programma’s als Andere tijden, kassa, radar, spoorloos en diverse misdaadprogramma’s zelf hun unieke programma’s van de buis wil halen? Wat overigens bij radio al vele jaren geleden is gebeurd door alle unieke avondprogramma’s op Radio 3 te vervangen door iedere dag hetzelfde.
    (Adriaan, help me even wat jij allemaal gemaakt hebt met dat creatieve brein van je?)

    • Het op de man spelen heeft Juul op deze site zo’n beetje uitgevonden. Een ouwe verbitterde man die maar, een kleine niet noemenswaardige rol had in de radiowereld. Zoals daar zoveel werknemers waren.

     • Michel, nu doe jij het ook.
      Ook al zou Juul op de man spelen, dan is het nog niet netjes om hetzelfde te doen.
      Als je iemand zo naar beneden haalt, wat heb jij dan betekend in de radiowereld?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*